INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Ugyanaz a lyuk, egymás után kétszer

Infostart / InfoRádió
Két napja egy amatőr játékosról beszélnek Amerika minden golfklubjában: Danny Leake egy versenyen egyetlen ütéssel talált az egyik lyukba, majd másnap megismételte a kiemelkedő teljesítményt, ráadásul ugyanannál a lyuknál.

Egy texasi golfversenyen az 53 éves férfi szombaton 174 yardról, azaz 159 méterről talált egyetlen ütéssel a hatodik lyukba. Másnap - ugyanazzal az ütővel - 178 yardról, vagyis 162,6 méterről talált bele elsőre ugyanabba a lyukba.

A Golf Digest című magazin egy 2000-es tanulmánya szerint annak az esélye, hogy egy átlagos golfjátékos - amilyen Danny Leake is - egyetlen ütéssel betalál egy lyukba 12 ezer az egyhez. Annak az esélye, hogy egy körben kétszer is sikerül ezt elérnie, 67 millió az egyhez.

Annak az esélyét, amit Danny Leake a hét végén véghez vitt, még csak ki sem próbálta számolni senki. A Golfer's Handbook című kézikönyvre hivatkozva egy brit golfklub elnöke azt mondta: eddig csak három olyan esetet jegyeztek fel a golf története során, amikor valaki egymás után kétszer is egyből betalált ugyanabba a lyukba.

A címlapról ajánljuk