eur:
393.31
usd:
367.59
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Ugyanaz a lyuk, egymás után kétszer

Két napja egy amatőr játékosról beszélnek Amerika minden golfklubjában: Danny Leake egy versenyen egyetlen ütéssel talált az egyik lyukba, majd másnap megismételte a kiemelkedő teljesítményt, ráadásul ugyanannál a lyuknál.

Egy texasi golfversenyen az 53 éves férfi szombaton 174 yardról, azaz 159 méterről talált egyetlen ütéssel a hatodik lyukba. Másnap - ugyanazzal az ütővel - 178 yardról, vagyis 162,6 méterről talált bele elsőre ugyanabba a lyukba.

A Golf Digest című magazin egy 2000-es tanulmánya szerint annak az esélye, hogy egy átlagos golfjátékos - amilyen Danny Leake is - egyetlen ütéssel betalál egy lyukba 12 ezer az egyhez. Annak az esélye, hogy egy körben kétszer is sikerül ezt elérnie, 67 millió az egyhez.

Annak az esélyét, amit Danny Leake a hét végén véghez vitt, még csak ki sem próbálta számolni senki. A Golfer's Handbook című kézikönyvre hivatkozva egy brit golfklub elnöke azt mondta: eddig csak három olyan esetet jegyeztek fel a golf története során, amikor valaki egymás után kétszer is egyből betalált ugyanabba a lyukba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Azok számára, akiknek fontos a pénzügyi stabilitás és hosszú távú megtakarítás, a portfólióépítés egy olyan művészet, amelyet érdemes mesterfokon elsajátítani. A jó portfólió nem csupán egyetlen eszközosztályra korlátozódik, hanem többféle instrumentumot kombinál, hogy maximalizálja a hozamot és minimalizálja a kockázatot. Soron következő online előadásunkon áttekintjük, hogy mire érdemes figyelni a portfólióépítés során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×