eur:
389.3
usd:
362.69
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Lánya ölette meg a Vörös Báró rokonát

Brazíliában első fokon 39 év börtönre ítélték Susanne von Richthofent, aki négy éve megölette dúsgazdag szüleit. A 22 éves nő apja az első világháború vadászpilóta ásza, a sokszor Vörös Báróként emlegetett Manfred von Richthofen unokaöccsének fia volt.

Elítélték a nő volt barátját és a férfi fiútestvérét is a 2002-ben történt gyilkosság ügyében - ők egyaránt 40 évet kaptak a gyilkosságokért. A per nagy sajtóérdeklődés mellett zajlott.

A két férfi, Daniel és Christian Cravinhos bevallotta, hogy ők verték agyon a szülőket Sao Pauló-i otthonukban.

A Cravinhos-fiverék ügyvédje azt állította, hogy Susanne bujtotta fel volt barátját és annak fivérét, hogy hajtsák végre a bűncselekményt. Suzanna von Richtenhofen állandóan azt hajtogotta, hogy szülei igen rosszul bánnak vele.

Ehhez képest a nő ügyvédje Daniel Cravinhost vádolta, mondván: védence volt barátja pusztán nyereségvágyból akart végezni a szülőkkel, akik az általános vélekedés szerint nem nézték jó szemmel a kapcsolatot a szegényebb családból érkezett fiúval.

A főügyész inkább a fivérek álláspontját fogadta el, és Suzanne von Richtenhofenról azt mondta: a háttérből ő mozgatta a szálakat. A fiatal nő mindenáron meg akarta szerezni szülei felhalmozott vagyonát. Függetlenségre és szabadságra vágyott anélkül, hogy megdolgozott volna érte.

Az ügyvédek várhatóan fellebbeznek a döntés ellen. A jelentések szerint a tárgyalóteremben körülbelül 200 érdeklő hallgatta meg az ítéletet.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×