INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Harminc milliárdot érő barátság

Infostart / InfoRádió
Roman Abramovics, a Chelsea fociklub milliárdos orosz tulajdonosa egy 75 millió fontot, azaz közel 30 milliárd forintot érő jachttal lepte meg egy régi barátját, az üzleti ügyeit kézben tartó Jevgenyij Svidlert.

Nem mintha Svidlernek nem volna már saját jachtja, hiszen Abramovics jobbkezeként ő maga is milliárdos. Az ajándékba kapott hajó azonban 60 méterrel hosszabb és 47 millió fonttal többet ér, mint az Abramovics olajcégét, a Szibnyeftet vezető Svidler eddigi jachtja.

A Le Grand Bleu, azaz a Nagy Kékség névre hallgató hajóhoz 65 fős személyzet, búvárközpont, helikopter, akvárium és motorcsónak is tartozik.

Abramovics legalább húsz éve ismeri Svidlert, aki egyike annak a kevés embernek, akiben az orosz olajmilliárdos megbízik. A milliárdos ráadásul sosem felejti el barátjának, hogy segített neki megszerezni az angol élvonal egyik csapatát.

Roman Abramovics "ki akarta mutatni elismerését, és úgy érezte, hogy egyik jachtjának odaajándékozása megfelelő volna erre" - fogalmazott a The Sun brit bulvárlapnak név nélkül nyilatkozó bennfentes.

Bár Svidler korábban "megszidta" Abramovicsot, amiért a milliárdos túl sokat költ focicsapatára, úgy látszik, barátja ezt megbocsátotta neki.

A címlapról ajánljuk