eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. augusztus 31. szombat Bella, Erika
Résztvevők a Generali Night Run Budapest futóversenyen a Friedrich Born rakparton 2019. augusztus 3-án. Az esemény a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa rendezvénysorozat része.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Nagy lezárások jönnek az iskolakezdés előtti utolsó hétvégén Budapesten

Koncert és futóverseny miatt lesznek korlátozások.

A Generali Night Run Budapest futóversenyt szombat este és éjjel rendezik a Várkert Bazár környékén és a budai Vár területén, ezért közlekedési változásokra kell készülni a környéken. A lezárás érinti a közösségi közlekedést is - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Pénteken 20 órától vasárnap 16 óráig teljesen lezárják a Műegyetem rakpartot;

szombaton 17.30-tól vasárnap hajnali 2 óráig lezárják a Bem rakpart-Jégverem utca-Fő utca-Clark Ádám tér és a Váralja utca-Alagút-Széchenyi lánchíd-Széchenyi István tér útvonalat (a József Attila utcától az Akadémia utcáig nem korlátozzák a Széchenyi István tér forgalmát), valamint a budai alsó rakpartot a Rákóczi híd és a Margit híd közötti szakaszon; szombaton 18 órától vasárnap hajnali 2 óráig teljesen lezárják a Palota utat, a Hunyadi János utat és az Alagutat, valamint részlegesen korlátozzák a Dísz tér forgalmát is.

A 19-es villamos szombaton 18 órától a Bécsi út-Vörösvári út és a Batthyány tér, illetve Kelenföld vasútállomás és a Clark Ádám tér között közlekedik; a 41-es villamos szombaton 18 órától módosított útvonalon, a Krisztina körúton át jár a Széll Kálmán tér érintésével; a 105-ös, a 178-as és a 210B buszok szombaton 17.30-tól módosított útvonalon, a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekednek, egyik irányban sem érintik a Széchenyi István tér, József nádor tér-Hild tér és a Clark Ádám tér megállókat, a Deák Ferenc téren mindkét irányban a 9-es busz megállójában állnak meg.

A 16-os és a 216-os buszok szombaton 17.30-tól nem közlekednek, helyettük a Széll Kálmán tér és a Dísz tér között a sűrűbben közlekedő 16A buszokkal lehet utazni; a 916-os éjszakai busz egész éjjel rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Dísz tér között jár; a 990-es busz vasárnap hajnali 2 óráig módosított útvonalon, a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon jár, a Döbrentei tér és a Batthyány tér között a Széll Kálmán tér érintésével közlekedik.

A Batthyány téren a Normafa felé a 39-es busz megállójában állnak meg a buszok; a Széll Kálmán téren Rákoskeresztúr, városközpont felé a Normafa irányú megállóban lehet felszállni.

A Hősök tere környékén is lezárások lesznek

A Budapesti Fesztiválzenekar ingyenes komolyzenei koncertet ad a Hősök terén szombat este. Emiatt forgalomkorlátozásra kell számítani a Hősök terén és környékén, így az Andrássy úton, a Kós Károly sétányon, a Dózsa György úton és az Állatkerti körúton; egyes autóbuszok és trolibuszok módosított útvonalon járnak majd.

A rendezvény miatt

16.30-tól 21 óráig lezárják az Állatkerti körutat a Gundel Károly úttól a Hősök teréig, a Hősök terét a Kós Károly sétánytól a Dózsa György útig és a Kós Károly sétány centrum felé tartó sávját a Hermina úttól a Hősök teréig.

Továbbá 18.30-tól 20.30-ig lezárják a Hősök terét körben, az Andrássy utat a Bajza utca és a Dózsa György út között, a Kós Károly sétányt mindkét irányba, az Olof Palme sétányt a Zichy Mihály utca és a Hősök tere között, valamint a Dózsa György utat a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között.

A BKK-járatok a Szondi utca és a Podmaniczky utca között közlekedhetnek. A korlátozások érintik a 105-ös, a 210B, a 20E, a 30-as, a 30A, a 79-es és a 230-as autóbuszokat, továbbá a 75-ös és a 75A trolibuszokat.

A közlekedési változásokról a BKK Info oldalon lehet tájékozódni, az utazás megtervezéséhez pedig érdemes a BudapestGO alkalmazást használni.

Címlapról ajánljuk
Új korszak nyílhat a német politikában – friss felmérés, kérdőjelekkel

Új korszak nyílhat a német politikában – friss felmérés, kérdőjelekkel

Negyvennyolc órával a a vasárnapi németországi tartományi parlamenti választások előtt hozta nyilvánosságra a ZDF közszolgálati médium legfrissebb exkluzív felmérését. Az adatok megerősítették azokat a korábbi jóslatokat, amelyek szerint a múlt heti solingeni, egy korábban már kitoloncolásra ítélt szíriai menekült által elkövetett véres terrorcselekmény még inkább a radikális jobboldali, megalakulása óta az illegális bevándorlás ellen harcoló Aternatíva Németországnak (AfD) párt malmára hajtotta a vizet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Meddig tarthat az ingatlanpiac szárnyalása? - Valaminek történnie kell

Meddig tarthat az ingatlanpiac szárnyalása? - Valaminek történnie kell

Rekordalacsony irodapiaci üresedés, szárnyaló lakásárak és a jövőbe vetett bizalom jellemezte 2019-ben az ingatlanpiacot. A fejlesztési tervekben azonban több százezer négyzetméternyi irodaterület volt, így a szakértők az egészséges piac mellett is a bérlőkért folyó verseny élesedésére számítottak. A 15. Property Investment Forumon a logisztika és a retail is komoly figyelmet kapott, ahol az e-kereskedelem térnyerése, a digitalizáció és az omnichannel terjedése voltak a kulcsszavak. A mérheteten optimizmus mellett azonban a lehetséges veszélyekre is többen elkezdték felhívni a figyelmet. Nézzük, mi is történt 2019-ben a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×