eur:
394.82
usd:
353.38
bux:
73368.65
2024. augusztus 26. hétfő Izsó
Nyitókép: Facebook/M1

A Keletiben jól haladnak a munkálatokkal, de az észak-balatoni vonal teljesen leállt

Várhatóan kedd délelőtt állhat helyre a vasúti forgalom a Keleti pályaudvaron, azt követően, hogy vasárnap este a pályaudvar előtt kisiklott a Claudiopolis Kolozsvárról közlekedő InterCity vonat öt személykocsija – számolt be az InfoRádióban Váczi Viktor, a MÁV helyettes szóvivője.

Hétfő kora délutánra befejezték a vasárnap délután kisiklott InterCity valamennyi járművének a beemelését, és minden korábban kisiklott kocsit elvontattak a helyszínről, így elkezdődhetett a vasúti pálya helyreállítása. A MÁV tervei szerint a munkálatokkal az éjszakai órákban olyan szintre jutnak, hogy a hajnali óráktól fogva a Keleti pályaudvart érintő vonatok egy része már közlekedhet majd – mondta az InfoRádióban Váczi Viktor, a MÁV helyettes szóvivője.

A vasúttársaság azt ajánlja, hogy utazás előtt mindenki tájékozódjon a MÁV honlapján, a Mávinform közösségi oldalán, illetve a MÁV alkalmazásban, hiszen a Keleti pályaudvart eredetileg érintő vonatok más budapesti állomásokról indulnak, illetve oda érkeznek. A fővárosi szakaszon pótlóbuszokkal, valamint a BKK járataival lehet utazni.

Napközben a Nyugati és a Déli pályaudvarra érkező vonatokkal is voltak gondok. Mint Váczi Viktor elmondta, a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest közötti szakaszon kora délutánig volt korlátozás, egyvágányú vonatközlekedéssel, de kora délutántól már a vonatok korlátozás nélkül közlekednek a ceglédi vonal fővárosi szakaszán.

A Déli pályaudvar esetében az észak-balatoni vonalra tartó járatokat érinti a változás, ugyanis még délelőtt egy Kék Hullám Intercityvel ütközött egy tehergépkocsi Polgárdi Ipartelepek állomás közelében, ezért még kora délután is pótlóbuszok közlekednek Csajág és Lepsény között.

Az észak-balatoni partra Budapest felől jelenleg közvetlen vonatok nem indulnak.

Az északi partra utazók a dél-balatoni vonalon közlekedő vonatokkal tudnak elutazni Lepsényig. Lepsénytől Csajágig pótlóbusz közlekedik, és az észak-balatoni vonal vonatai Csajágról indulnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A Keletiben jól haladnak a munkálatokkal, de az észak-balatoni vonal teljesen leállt

Várhatóan kedd délelőtt állhat helyre a vasúti forgalom a Keleti pályaudvaron, azt követően, hogy vasárnap este a pályaudvar előtt kisiklott a Claudiopolis Kolozsvárról közlekedő Intercity vonat öt személykocsija – számolt be az InfoRádióban Váczi Viktor, a MÁV helyettes szóvivője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.26. hétfő, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 26. 17:09
2024. augusztus 26. 16:05
×
×
×
×