eur:
393.88
usd:
353.62
bux:
73077.18
2024. augusztus 22. csütörtök Menyhért, Mirjam
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. augusztus 22-én.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Gulyás Gergely: ha az EU nem enged, akkor Brüsszelbe fogjuk szállítani a migránsokat a határról

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő ismertette a hétközi kormányülés friss döntéseit, illetve válaszolt újságírói kérdésekre. A Magyarországgal szembeni súlyos migrációügyi uniós büntetés miatt drasztikus lépéseket jelentettek be, a kormány pert is fontolgat Brüsszel ellen. Szóba került a kórházi klímák korszerűsítésének ügye, az üzemanyagárak változása, és az ukrán kőolajtranzit-stop miatti Mol-intézkedés is.

2024.08.22. 10:05

Kezdés

Üdvözöljük olvasóinkat!

2024.08.22. 10:06

Emelkednek a pedagógusbérek

Három ütemben emelik a pedagógusbéreket, ezeket a diplomás átlagbér nyolcvan százalékán fogja tartani a kormány az ígéretei szerint.

A diplomás átlagbér 1 025 000 ezer forint lesz, ezért

820 000 forint lesz a pedagógus átlagbér jövőre.
Nagyon optimista forgatókönyvet ismertetve Gulyás Gergely elmondta: 2027 elejére a havi egymililó forintot is meghaladhatja ez az összeg.
2024.08.22. 10:07

Előbb folyósítják az iskolakezdés miatt a családtámogatásokat

Vitályos Eszter: a gyermekgondozási és -nevelési támogatások előbb érkeznek: pénteken utalnak, és a kézbesítést is pénteken kezdi a posta.

Idén is ingyenes lesz a köznevelésben és a szakképzésben a tankönyv. 13 millió tankönyvről van szó.

2024.08.22. 10:11

Háború, energiabiztonság

Gulyás Gergely: Szlovákia és Magyarország sem adott védelmet Brüsszel, de előrelépés történt. A Mol a magyar kormány támogatásával tárgyalni kezdett, a megfelelő megállapodásokat jó eséllyel meg tudja kötni. Bár költségesebb lesz a szállítás és a Mol kockázata is nő az orosz-ukrán határtól, de van olyan megoldás, amellyel biztosítható a kőolajszállítás a veszélyeztetett tranzitvonalon. "Az energiabiztonság, úgy tűnik, hosszú távon biztosítható, a háború végéig" - mondta.

2024.08.22. 10:14

Migráció - egyirányú jegy a migránsoknak Brüsszelbe

Brüsszel azt akarja kikényszeríteni, hogy mindenáron beengedjük a migránsokat. Azért a gyakorlatért, amit az uniós szabály is átvett a tranzitzónákkal kapcsolatban, most Magyarországot súlyos bírsággal sújtották. Szemben más országokkal, Magyarország nem kap a határvédelemhez forrásokat Brüsszeltől. Ezért a kormány felkérte az igazságügyminisztert, hogy hogyan lehetne a költségek egy részét perben érvényesíteni Brüsszellel szemben.

"Ha Brüsszel továbbra is olyan szabályozást akar rákényszeríteni Magyarországra, amely lehetetlenné teszi, hogy a külső határon feltartóztatható legyenek a migránsok, akkor az európai eljárásrend betartását követően önként és ingyen Brüsszelbe szállítjuk őket" - mondta Gulyás Gergely, aki tűrhetetlennek és méltánytalannak nevezte az eljárást. Hozzátette, Magyarország nem kíván a végtelenségig napidíjat büntetésként fizetni, elviszik szívesen a migránsokat Brüsszelbe, tárgyaljanak ott a további ellátásukról.

2024.08.22. 10:18

Rendelők állami átvétele

Volt erre terve a kormánynak, zajlik az egészségügy átalakítása. A szakrendelőknél hibrid helyzet állt elő, sokan átadták a szakrendelőiket, néhány önkormányzat megtartotta. A kormány ezen a helyzeten nem kíván változtatni.

2024.08.22. 10:19

Lehet-e Gyurcsány-Magyar politikai szövetség?

Meglátjuk, hogyan alakítják ki az álláspontjukat. Senki se tudja egyelőre, hogy Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely és Magyar Péter között létrejött-e a közgyűlési többséget jelentő koalíció.

2024.08.22. 10:20

Óbudán előrehozott választás segítene-e?

A most megválasztott képviselőtestület és polgármester megbízatása majd októberben veszi kezdetét. Jelenleg bizonytalanság van Óbudán a polgármester letartóztatása és a korrupciós ügy miatt, de ezt az óbudaiaknak kell megoldaniuk.

2024.08.22. 10:21

Ukrajna és az EU

Egy megtámadott országgal szolidárisnak kell lenni, de az hiba, ha Brüsszel azt gondolja, Ukrajna mindent megtehet. Nem akadályozhatja az Európába irányuló olajtranzitot, nem robbanthatja fel az Északi Áramlatot.

2024.08.22. 10:24

Digitális állampolgárság

A dap.gov.hu oldalon már most is mindenki minden tájékoztatást megkaphat a szeptembertől induló programról. A saját ügyeit mindenki könnyebben és egyszerűebben elintézheti majd. Jövő nyárra teljesedhet ki, addigra minden ügyet el lehet majd intézni.

2024.08.22. 10:25

Gellért-hegyi emlékműre tervezett kereszt ügye

Egy ilyen vita is mindig érdekes. Nem ért egyet Gulyás Gergely a tervet kritizálókkal, mert a szobor maga érintetlen marad (eltekintve egy teljes körű felújítástól), a talapzat pedig eddig sem volt érintetlen, ott korábban szovjet katona volt, köszönetet mondtunk az országot felszabadító, felgyújtó és nők százait megerőszakoló katonákat. Egy olyan változtatás, mint amit most terveznek, semmiben nem sérti az eredeti alkotást.

2024.08.22. 10:26

Cashflow-problémák

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter is beszélt erről, de Gulyás Gergely szerint ez egyelőre nem okoz gondot. A fogyasztás itthon, illetve a gazdasági helyzet Európában nem a várakozásoknak megfelelően alakult, a német gazdaság stagnálása fékezi a magyar növekedést. Ez a legjobbak között - a 2 százalékkal az EU országainak első harmadában - lesz továbbra is, de nem lesz olyan jó, mint várták.

2024.08.22. 10:28

Ha nem Donald Trump nyer, mit tesz a kormány?

A B terv arra, ha a demokraták nyernek, az, amiben élünk. Jobban szeretnénk, ha lenne egy A terv, vagyis Donald Trump nyerne, mert jobban szeretnénk, ha egy Magyarországgal barátságosabb kormányzat jönne, illetve akkor betartaná az ígéretét és véget vetne az ukrajnai háborúnak, ami jót fog tenni a gazdaságoknak a régióban, a magyarnak is.

2024.08.22. 10:30

Ukrajnai menekültek augusztus 21-jét követően az utcára kerültek

A kormány szabályváltoztatása után csak azok kaphatnak szociális elhelyezést, akik konkrét háborús zónából érkezett, több ezer ember kerül így utcára. Kisebbségük magyar, a kárpátaljaiak többsége kérvényezte már a magyar állampolgárságot - jegyezte meg Gulyás Gergely. A magyar intézkedések összhangban vannak a cseh, lengyel, szlovák intézkedésekkel, ott is ugyanígy korlátozták a segélyezést. A gyakorlat az volt, hogy mintegy 4000 ember úgy élt a magyar állam pénzén, hogy közben nem vállaltak munkát. Márpedig aki akar, az tud dolgozni. Nem mindenkinek és nem minden életkorban könnyű, de havi 800 milló forintot költött a kormány munkaképes korú emberek elszállásolására. A nőket és gyerekeket nem számolta ide Gulyás Gergely. Kocson a Máltai Szeretetszolgálat a kormány kérésére tegnap estére is szállást biztosítottak számukra és a továbbiakban is segítik őket (a kormány pedig a szervezetet).

2024.08.22. 10:33

Augusztus 20., operatív törzs óránkénti döntései a tűzijátékról

Gulyás Gergely: kifejezetten jó volt az operatív törzs munkája, köszönetet mondott a tagjainak. Nehéz helyzet alakulhat ki, korábban volt, hogy rosszul kezelték ezeket, most jól kezelték. Mintegy egymillióan nézik a helyszínen a tűzijátékot, mintegy félmillióan ezért utaznak Budapestre. Két szempont van: élet- és vagyonvédelem, lehetőség szerint a tűzijáték megtartása, ha már ennyi ember idejött ezért. Szerinte a leghelyesebb döntés az egyórás halasztás volt.

2024.08.22. 10:35

Orvosregiszter lesz-e? Kórházak adóssága?

Orvoskamara javasolta azt, hogy minden egészségügyi intézményben lehessen tudni, hány orvos milyen szakterületen dolgozik. Gulyás Gergely nem tud arról, hogy a MOK ezen javaslatától a kormány elzárkózott volna. Az egészségügyi kormányzat figyelmét felhívja erre a javaslatra.

A kórházi adósságokat rendezte a kormány júniusban, a Pénzügyminisztérium és a Belügyminisztérium egészségügyi vezetése megállapodott, hogy júliustól havonta magasabb összeget biztosít. Idén Gulyás Gergely szerint a korábbiakhoz hasonlóan magas kórházi adósság nem fog kialakulni.

Vitályos Eszter később elmondta: van egy monitoring rendszer már, de a Belügyminisztérium állálspontja szerint szükség van egy, az egészségügyben dolgozók munkaviszonyáról szóló naprakész, részletes adatbázisra. Ez hatósági feladatot igénylő nyilvántartás lesz, ehhez nemcsak az orvosok, hanem minden egészségügyi dolgozó és intézmény szolgáltat adatot.

2024.08.22. 10:38

Oroszország területén is vannak már ukrán katonák

Tűzszünet, béketárgyalások, ez a magyar kormány álláspontja, ami ezzel ellentétes, azt elítéljük.

A szucsai gázelosztót elfoglalták az ukránok - Gulyás Gergely szerint az energiabiztonsággal kapcsolatos kérdést a két félnek úgy kéne kezelnie, mint ami az európai ellátás szempontjából kulcskérdés. Ha az energiaellátásban történik valami, az Ukrajnát rosszul érinti, az érinti Európát is, ha pedig az energiatranzittal kapcsolatos, akkor az közvetlenül érinti az európai országokat.

2024.08.22. 10:40

Migránsok Brüsszelbe utaztatása

Arra a kérdésre, hogy támaszt-e valamilyen határidőt a magyar kormány Brüsszelnek, hogy felülvizsgálja a Magyarországra kiszabott bírságot, Gulyás Gergely elmondta: ha az Európai Bíróság ítéletét betartjuk, beengedünk bárkit, aki azt mondja, menekült és bejönne, és engedjük szabadon mozogni, akkor nincs valódi határellenőrzés.

"Szeretnénk az Európai Bizottsággal megegyezni a bíróság ítéletének betartásáról, az érintett két miniszter szeptembertől tárgyalhat - azt közölték, előtte nyaralnak, ez persze a magyar bírságot nem érinti -, úgyhogy utána lehet" döntés, mondta Gulyás Gergely.

2024.08.22. 10:45

Amerikai úti szeretetkórház

2018-20 között közel 5 milliárd forintot biztosított a felújítására. 2019-ben megvalósult már sok minden, következő évben átadták a belgyógyászati osztályt, 2021-ben, 2022-ben folytatódtak még az átadások, megkezdődött a belgyógyászati épület rekonstrukciója. A 2,5 milliárd forint szükséges forrást kéri most a Mazsihisz, Gulyás Gergely szerint a beruházásokról történő kormánydöntések esetén születhet pozitív határozat.

2024.08.22. 10:45

Reptéri gyorsvasút

A kormány elhatározta már ennek létesítését, a kérdés az időpont. Ha célvasutat akarnak és nem a szolnoki vonalhoz csatlakoznak a Nyugati Pályaudvarra behozott vonallal, akkor legalább 4-5 év a tervezések, engedélyezések miatt. Idén még döntés lesz, mert a beruházások jövőre fognak beindulni.

2024.08.22. 10:47

A KRESZ-módosítás mikor élesedik? Szülő taníthat vezetni?

Gulyás Gergely: Lázár János ennek elveiról adott tájékoztatást a kormánynak, ősszel várhatóan tárgyalni fognak a részletes javaslatról.

Vitályos Eszter: A szakmai szervezetekkel már tárgyalnak, ezeket a véleményeket szeretné becsatornázni a tárca.

Gulyás Gergely: A javaslatot megvárná, mielőtt véleményt formálna a szülők vezetéstanításának engedélyezéséről.

2024.08.22. 10:49

Kórházbezárások Németországban, Nagy-Britanniában - modellváltás lehet a magánbiztosítói rendszerre?

Gulyás Gergely: A kormány álláspontja szerint az egészség nem üzlet, az államnak az egészségügyi ellátásban meghatározó szerepet kell játszania. Lehetnek magánszereplők, de aki társadalombiztosítási járulékot fizet, annak jogosultnak kell lennie az állami kórházi ellátásra. A kórházbezárásokat ellenezzük.

2024.08.22. 10:51

Vádemelések parkolási és korrupciós ügyekben több polgármester ellen

Börtönt kér az ügyészség a zuglói és az újbudai parkolási botrány gyanúsítottjaira: több ismert politikus ellen vádat emeltek, köztük van Horváth Csaba is. Ezzel kapcsolatban Gulyás Gergely elmondta: mindannyiunk érdeke, ha senki nem gondolja, hogy Budapesten bármit megtehet. Az ügy nem új, mentelmi jog felfüggesztése ügyében az Országgyűlésnek már döntenie kellett.

2024.08.22. 10:54

Nemzeti Kártyát kaphatnak oroszok és fehéroroszok

Gulyás Gergely: A Nemzeti Kártyánál a nemzetbiztonsági vizsgálat módja, szigora nem változik, ezért nincs nemzetbiztonsági kockázat orosz, fehérorosz állampolgárok esetében.

2024.08.22. 11:00

Korrupcióellenes intézkedések

Van egy korrupcióellenes stratégia, amit az Integritás Hatósággal készítettek, ez folyamatosan készít jelentéseket. Az uniós pénzek feloldása (korrupciós vádakkal a hitelrész nélkül 21 milliárdos pénzből csak közel 13-hoz férhet hozzá most a kormány) ezen stratégiák fényében mikorra várható? - hangzott a kérdés. A helyreállítási alapot blokkolják.

Gulyás Gergely: Brüsszel nem korrpuciós ügyek miatt blokkolja ezeket a pénzeket, a jognak már nincs jelentősége Brüsszelben, Magyarországot nyílt zsarolásnak teszik ki a kormány gender-, migráció- és háborúellenessége miatt.

2024.08.22. 11:03

Majomhimlő

Gulyás Gergely: Magyarországnak is van képviselete a WHO-ban, egyelőre nincs szükség lépésekre. A majomhimlő terjedése kapcsán felmerült a kérdés, hogy legyen-e beutazási tilalom - ha a helyzet súlyosbodik, lehet ilyen, de az EU egyelőre ajánlás szintjén sem hozott ilyen intézkedést.

2024.08.22. 11:04

Munkabérek felzárkóztatása

A munkaadóknak és a munkavállalóknak kell egyetértésre jutni, a kormány azt elfogadja. Ebben közvetíteni és dönteni is tudnak, de azt szeretné, ha egy hosszú távú, akár 2025-6-7-re kiterjedő egyezség jönne létre, ami lehetővé tenné a minimálbér gyors emelését és akár a bérminimummal való összezárását.

Magyarországon valamivel kevesebb mint 80 százaléka a mediánbér az átlagbérnek, de persze jobb lenne, ha javulna.

2024.08.22. 11:06

Kőolajszállítási gondok

Gulyás Gergely: Az orosz-ukrán határtól a Molé lesz a szállítás, ez az új megoldás. Ez drágább így, hordónként másfél dolláros áremelést jelent a magasabb biztosítás, ami most a Molt terheli. Azt remélik, hogy az ősz elején aláírják a megállapodást. A kormány még nem tárgyalt költségekkel kapcsolatban a Mollal (drágulni fog-e emiatt a benzin?), tárgyalni arról érdemes, hogy az urali-brent olaj közti különbség egy részét a költségvetésbe fizeti a Mol jelenleg.

2024.08.22. 11:10

A gazdasági növekedés 2024 egészében mekkora lesz?

Gulyás Gergely: Két százalék, innen vagy onnan annak határán várjuk.

2024.08.22. 11:10

Beruházások halasztása, KSH-adatok

Gulyás Gergely: Érdemi változást a beruházási stopban nem tervez a kormány, sőt néhány beruházást engedélyezni fog. A beruházások KSH által jelentett visszaesésében része van a kormányzati visszafogásnak, de a beruházások szintje így sem rossz, korábban kifejezetten magas volt.

2024.08.22. 11:11

Infláció

Gulyás Gergely: Minden jel arra mutat, hogy éves szinten 4 százalék alatt marad.

2024.08.22. 11:13

Magyar Péter és az egészégügy állapota

Gulyás Gergely: a kórházak szerint a Tisza párt vezetőjének állításai nem igazak, így nincs is szükség vizsgálatra. Tételesen cáfolt állításokat a Váci Jávorszky Ödön kórház, a Szent Imre és Szent János Kórház, ahogy a Péterfy Sándor Utcai Kórház és a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet is (a miniszter itt felolvasott több kórházi közlést, de nem derült ki, hogy mennyi állításból mennyi valós vagy valótlan - a szerk.). Az egészségügy sok szempontból javításra szorul, de inkább köszönetet kell mondani a dolgozóknak, akik a nyári kánikulában a rendkívüli körülmények között helyt állnak. A műtétek 5 ezreléke maradt el vagy kellett átütemezni a hőség miatt az elmúlt 2 hónapban. Ha van olyan állítás, amely valósnak bizonyul, azt meg kell vizsgálni, de a rágalmak terjesztése nem fogadható el, itt jól láthatóan célzott lejárató kampány történik.

A kórházak közül sokban olyan klíma működik, amely 10 fokkal tudja lehűteni a levegőt, többel nem, mert hálózati problémák lépnek fel. Mediterrán országokban a halasztható műtéteket a legnagyobb kánikulában átütemezik, hiszen ott is hiába van klíma, nem bírja el ezt a terhelést. Minden klímát felmértek, lesz forrás ezek cseréjére. Az ipari klímák cseréje (és javítása) nem megy olyan gyorsan. Egyre több olyan nyár lesz, mint ami mögöttünk van, erre készülni kell valóban.

2024.08.22. 11:21

Üzemanyagárak nagykereskedelmi ára csökken, beavatkozik-e a kormány, ha nem lesz olcsóbb a tankolás?

Gulyás Gergely: Az nem fogadható el, hogy a magyar árak a régiósból kilógjanak, tehát itthon is csökkennie kell ezek után a benzinkúti áraknak. A kormány az eszközei közül elsősorban a párbeszédben hisz.

2024.08.22. 11:27

Határon túli magyarok százezer forintos iskolakezdési támogatása

Gulyás Gergely: A határokon belül élők sok támogatást kapnak az iskolakezdéshez, a határon túliaknak csak ezt tudják nyújtani, ha már vállalja, hogy egy akár messzebb is lévő, de mégiscsak magyar iskolába viszi a gyermekét, és így a család megmarad magyarnak. Ez jóval kevesebb, mint a magyarországi magyaroknak nyújtott segítség.

2024.08.22. 11:30

Kórházi klímák és egyéb körülmények

Gulyás Gergely is elégedetlen lenne, ha a kórteremben, ahol fekszik, 30 Celsius-fok lenne. A KEF tízmilliárdokat költött a kórtermek klimatizálására. De 38-40 fokban nem jelenti azt egy tisztított, működő klíma, hogy a kórteremben 22 fok lesz, mert nem bírja el a hálózat, lehet, hogy 30 fokot fogja közelíteni. Meg lehet kísérelni még nagyobb kapacitású klímákat beszerezni, feladat egy általános protokoll kidolgozása is arra, hogy lehet-e halasztani adott esetben egyes műtéteket.

Folyékony szappanok és a mosdókban normális körülmények biztosítása elvárható lenne, különösen azokban a kórházakban, ahol erre már a kormányzat sok pénzt költött.

2024.08.22. 11:35

Beépíthetőségre vonatkozó információk titkossá váltak

Gulyás Gergely: A beépíthetőségi szabályozás továbbra is nyilvános és a civil szervezetek számára is elérhető (pl. hány százalék beépíthető maximálisan, milyen magas épület lehet), de az nem nyilvános, hogy a telekre magántulajdonosként mit építenek (a szabályokon belül mi épül).

2024.08.22. 11:38

Állami irodaházak épülnek - rossz üzletet köt az állam?

Gulyás Gergely: Három épül (Dürer, Bosnyák tér, Kopaszi-gát), 1 785 000 forintos átlagos négyzetméteráron, de ez a piaci érték a II. XI. XIV. kerület vizsgálata alapján nem túlárazott, ráadásul kiemelkedően nagy energiahatékonyságú, minimális károsanyag-kibocsátással, zöld tetővel.

2024.08.22. 11:41

Adóelvonás Pakstól

Gulyás Gergely: Az újonnan megválasztott polgármester tárgyalásokat kezdeményezett Orbán Viktorral, erre Gulyás Gergely válaszolt, Lázár János fog a kormány nevében tárgyalni arról, hogy a várostól elvett és a vármegyének adott, a Paksi Atomerőmű által befizetett iparűzési adó nyomán keletkezett helyzetet megoldják. A paksi fejlesztések a régiónak is terhelést jelentenek, az helyes célkitűzés, hogy ezért a régiónak is jusson pénz abból az adóból. Az kérdés, hogy az egész vármegyére kell-e ebből költeni, erről valóban tárgyalni kell.

2024.08.22. 11:47

Kórházi klímák ismét

Gulyás Gergely: az egész országban öt kórházban volt leállás a klímák miatt, most felmérik, hol milyen intézkedésre volna szükség a klímaberendezések ügyében.

2024.08.22. 11:48

"Ezermilliárdos adósságunk" van Kína felé

Gulyás Gergely: Dollárban két és félmilliárdnál kicsit több ez a hitelállomány Kína felé, rendes körülmények között tervezi törleszteni a kormány, nem olyan nagy ez a függőség uniós szinten sem.

2024.08.22. 11:51

Ukrajnai háború és magyar költségvetés - milyen terve van a kormánynak?

Gulyás Gergely: Novemberben nyújtjuk be a költségvetést, decemberben fogadjuk el, ehhez a korábbi rendszerhez térünk vissza most. Az Egyesült Államoknak lenne módja véget vetni a háborúnak. Ha béke lenne, magasabb növekedés lenne és olcsóbbak lennének a nyersanyagok.

2024.08.22. 11:57

Kórházi klímákra miért nem költöttek többet? Mi a prioritás, ha tíz és százmilliárdokat költöttek a reptér, a Vodafone visszavásárlásra vagy a tűzijátékra

Gulyás Gergely számokat sorolt annak bizonyítására, hogy az egészségügy kiemelten fontos a kormány számára, sokat költenek, de a lehetőségeik végesek

  • 68 helyett 77 ezer ápoló dolgozik most
  • állami orvosok: 2010-ben 34 ezer, most 42 ezer fő volt
  • 2020-hoz képest 17 895, most 23 235 orvos van szolgálatban
  • 600 helyett 1500 eurót kap egy orvos, az ápolói béreket is emelték
  • kórházakat újítottak fel, közel 70 milliárdért Budapesten
2024.08.22. 12:02

Kocson 120 ukrajnai menekült vesztette el a szállását, hírek szerint csak a gyerekeknek biztosítottak szállást

Gulyás Gergely ezzel szemben azt a tájékoztatást kapta, hogy egy nyári kert szerű létesítményben mindenkit elhelyezett éjszakára a Máltai Szeretetszolgálat. Véget kellett vetni annak, hogy munkaképes korú emberek elhelyezésére óriási összegeket költsön a kormány, tette hozzá.

2024.08.22. 12:05

Nincsenek átlátható információk a kormányzat közel 600 milliárdos irodaház-vásárlásáról, háromból kettőnél Tiborcz István is érintett eladóként

Gulyás Gergely: a közpénzek kifizetésével kapcsolatos információk megnézhetők. Jobb, ha az állam tulajdonos, mint ha bérlő ezekben az ingatlanokban.

2024.08.22. 12:09

Vége a Kormányinfónak

Köszönjük a figyelmüket!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.22. csütörtök, 18:00
Prószéky Gábor
Széchenyi-díjas programtervező matematikus, a Nyelvtudományi Kutatóközpont főigazgatója
Újabb területre törhettek be ukrán csapatok Oroszországban, Volgográdban csaptak le ukrán drónok – Háborús híreink csütörtökön

Újabb területre törhettek be ukrán csapatok Oroszországban, Volgográdban csaptak le ukrán drónok – Háborús híreink csütörtökön

Alekszandr Bogomaz helyi kormányzó szerint ukrán szabotázs- és felderítő csapatok törtek be az Ukrajnával határos Brjanszki területre, de az orosz határőrök és katonák visszaverték őket. A Brjanszki terület északnyugatra található Oroszország Kurszki területéről, ahol már hetek óta folynak a harcok egy sikeres ukrán betörés nyomán. Dróntámadás érhette az orosz Marinovka légibázist a Volgográdi területen, ahol tűz ütött ki. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×