eur:
395.83
usd:
360.07
bux:
72179.88
2024. augusztus 16. péntek Ábrahám
Budapest, 2024. március 12.Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár a felsőoktatási felvételi jelentkezési eljárás eredményeiről tartott sajtótájékoztatón a Kulturális és Innovációs Minisztérium 2024. március 12-én.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Állami kitüntetéseket adtak át a Pesti Vigadóban

A Népművészet mestere díjak is gazdára találtak

Augusztus 20. alkalmából adományozható állami kitüntetéseket és a Népművészet mestere díjakat adott át Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter Zsigó Róberttel és Závogyán Magdolnával, a tárca államtitkáraival pénteken Budapesten, a Pesti Vigadóban.

Augusztus 20. egybeforrt, egyet jelent a keresztény magyar államisággal - hangsúlyozta a díjak átadása előtt Hankó Balázs, rámutatva arra: a legalább 1100 éve Európa szívében élő magyarságnak kötelessége az elmúlt nemzedékek örökségének ápolása és továbbadása, megemlékezni szentjeiről, történelmi és mindennapi hőseiről.

Az ünnepről szólva emlékeztetett, keresztény államiságunk két kiemelt szegletköve 1038. augusztus 15. és 1083. augusztus 20., István király halálának és szentté avatásának napja.

Ma sem kisebb a kihívás, mint volt a zivataros századok során, a válasz pedig ugyanaz: állhatatos értékőrzés és bátor értékteremtés, ami egyszerre jelenti keresztény kultúránkat, a fiataloknak hivatást közvetítő tudást, a kreativitásunk által megszülető innovációt és jövőt adó családjainkat - közölte.

Mint hozzátette, ezt kellett a magyar történelem során számos esetben és napjainkban is megvédeni az önkénytől, most pedig "az önkény olyan új formájától, amikor a semmibe vezető abnormalitást akarják mércévé tenni, amikor a keresztény hitből, kultúrából űznek egyesek tréfát".

Felelősségünk nem lehet más, mint hivatásainkban, a tudományban, a kultúrában, családjainkban keresni, élni és megélni az igazat, a jót, az értéket, a kiválót, a tudást - figyelmeztetett, köszönetet mondva a díjazottaknak, amiért ezt a küldetést teljesítik.

Az ünnepségen Hankó Balázs miniszter és Zsigó Róbert, a tárca parlamenti államtitkára átadta a Magyar Érdemrend Parancsnoki Kereszt polgári tagozat, a Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat és a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat díjakat; Hankó Balázs és Závogyán Magdolna, a tárca kulturális államtitkára pedig a Népművészet mestere díjakat adta át.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Elképesztő számokat mutatnak az ukrán offenzíva részletei – Tényleg a Nyugat ellenállásán bukott meg az orosz légierő feletti totális győzelem?

Elképesztő számokat mutatnak az ukrán offenzíva részletei – Tényleg a Nyugat ellenállásán bukott meg az orosz légierő feletti totális győzelem?

Bár a kurszki offenzíva kevesebb mint fél hónapja kezdődött, Ukrajna az amerikai fegyverszállítások megújításától fogva hónapokon keresztül folytatott egy másfajta hadjáratot Oroszországgal szemben. A drónokkal és nyugati fegyverekkel végrehajtott támadás főként az orosz légierőt és az olajfeldolgozást vette célba. Bár a finomítók elleni támadás alábbhagyott, a katonai légibázisokra mért csapások folyamatosak. De valóban igaz az az állítás, hogy a szövetségesek korlátozása akadályozta meg Ukrajnát abban, hogy a kifutókon semmisítse meg Oroszország légierejét?

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 16. 13:52
×
×
×
×