eur:
397.67
usd:
364.47
bux:
72218.86
2024. augusztus 4. vasárnap Dominika, Domonkos
A szerb belügyminisztérium által közreadott felvételen szerb rendőrök elvezetnek egy őrizetbe vett migráns férfit a magyar határnál levő Horgosnál 2023. október 29-én. A szerbiai hatóságok több száz rendőrt vezényeltek a Magyarországgal közös határszakaszra azt követően, hogy október 27-én hajnalban lövöldözés tört ki migránsok között Horgosnál. A három halálos áldozatot követelő incidenssel összefüggésben hat migránst állítottak elő, négyen afgán, ketten török állampolgárnak vallották magukat. A szerb-magyar határ mentén több ezer migráns vár arra, hogy átszökhessen az Európai Unióba.
Nyitókép: MTI/AP/Szerb belügyminisztérium

Megmondták, miért büntetik Magyarországot

Azért büntetik Magyarországot, hogy álljon be a sorba, engedje be a migránsokat - jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Rétvári Bence közölte: Magyarország azt fogja tenni, amit eddig is tett, továbbra is megvédi a külső határokat, és nem fogadja el az Európai Unió Bíróságának az országot a migráció elleni fellépés miatt elmarasztaló ítéletét.

Úgy fogalmazott, ez nyilvánvalóan nem jogi ítélet, hanem politikai nyomásgyakorlás. Azért szabtak ki az eredeti indítványhoz képest hetvenszeres - rekordmértékű - bírságot, hogy

rávegyék Magyarországot, engedje be az illegális migránsokat,

álljon be a sorba, ahogy Európa számtalan országa, amely megszavazta a migrációs paktumot, ami az illegális bevándorlók automatikus átvételét és szétosztását jelenti.

Magyarország azonban - bármekkora nyomás nehezedik is rá - nem enged, ahogy a déli határvédelemből sem - hangoztatta a politikus, aki teljes mértékben jogtalannak és alaptalannak nevezte a bírságot, amelyet - mint mondta - Magyarország nem fog megfizetni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 4. 11:38
×
×
×
×