eur:
396.02
usd:
367.33
bux:
74020.7
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka
Nyitókép: Pixabay

Átláthatóbbak lettek a gázszámlák

Az MVM az ügyfelek visszajelzéseit figyelembe véve egyszerűsítette és tervezhetőbbé tette a kedvezménykiosztás módszerét.

Az MVM automatikusan módosítja, és minden napra rögzíti a rezsicsökkentett árú kedvezményes földgázmennyiséget a diktáláson alapuló, hőmérsékletfüggő havi számlázás, illetve az éves leolvasást követő elszámolások esetében 2024. augusztus 1-jétől - közölte az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. csütörtökön.

A tájékoztatás szerint az MVM az ügyfelek visszajelzéseit figyelembe véve egyszerűsítette és tervezhetőbbé tette a kedvezménykiosztás módszerét.

A kedvezménykiosztás megváltozása nem befolyásolja a kedvezményes évre vonatkozó rezsicsökkentett mennyiség eddig megszokott mértékét, azt az MVM újabb egyéves időszakra változatlan feltételekkel és áron biztosítja - írták a közleményben.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a kedvezménykiosztás egységes lesz függetlenül attól, hogy az ügyfél csak fűtésre, vagy fűtésre és főzésre, illetve vízmelegítésre is használja a földgázt. A kedvezményes mennyiség kiosztása a jövőben jellemzően nem függ a tényleges hőmérséklettől, a kedvezmény mértéke minden napra előre rögzített.

A kedvezményes mennyiség kiosztása ezáltal alkalmazkodik a fűtési szezonhoz, a felhasználás ritmusához, hiszen a kedvezményes, rezsicsökkentett gázmennyiség télen magasabb, nyáron alacsonyabb. Az adott számlában elszámolt időszakon belül meg kell nézni, hogy melyik hónapból hány nap szerepel az elszámolásban, így lehet megállapítani a napi kedvezményes mennyiségek összegét - tették hozzá.

Amennyiben az ügyfél az adott elszámolási időszak előtt nem használta fel a biztosított rezsicsökkentett árú gázmennyiséget, azt a megtakarítást az első lehetséges alkalommal felhasználják az adott időszak magasabb fogyasztásának részben vagy egészében a kedvezményes áron való elszámolására - írták a közleményben.

A tájékoztatás szerint a 2024. augusztus 1-je előtti fogyasztásnál, ami még az előző kedvezményes évben volt, a korábban érvényes, tényleges napi hőmérsékleten alapuló jelleggörbe alapján osztják el a kedvezményt.

A közleményben felidézik, hogy az MVM korábban, 2024 áprilisától az egyenletes részszámlázás esetében egyszerűsítette a rezsicsökkentett árú kedvezményes földgázmennyiség kiosztását. Ezen ügyfelek esetében az éves mindenkori hőmérséklettől függetlenül egységesen, naparányosan valósul meg, azaz az ilyen elszámolást választó ügyfelek részére az év minden napján egyforma kedvezményes mennyiség jár a kedvezményes árammennyiség kiosztásához hasonlóan.

Címlapról ajánljuk

Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szeptemberre dönti el a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, hogy folytatja-e sportolói pályafutását. Az Infostart olimpiai tudósítójának a kardcsapatdöntő másnapján beszélt az edzőcsere következményeiről, a generációváltás sikeréről és arról is, hogyan áll a NOB-tagsági kampánya.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×