eur:
395.77
usd:
365.84
bux:
73911.76
2024. július 31. szerda Oszkár
Nyitókép: Unsplash

Rokonai az ágyhoz kötve, kiszáradva találtak egy idős embert a várpalotai magánkórházban

A család az ügyeletes orvost sem tudta elérni a beteglátogatási idő alatt, holott a Szent Donát Kórház emelt szintű ellátást ígér a havidíjért. A főigazgató teljes körű vizsgálatot indított.

A várpalotai Szent Donát Kórházban emelt szintű ápolás és állandó szakorvosi ügyelet ígéretével kérnek el a bent fekvőktől havonta 440 ezer forintot - számol be róla az RTL Híradó.

A csatornának azt nyilatkozta egy idős férfi hozzátartozója, hogy látogatási időben rokonuk mindkét keze és lába ki volt kötve, mozdulni sem tudott, nemhogy folyadékot fogyasztani. Az ápolók magyarázata szerint azért kötözték ki a nyilatkozó apósát, mert az el akart menni a kórházból. A hozzátartozó szerint ugyanakkor a férfi képtelen lett volna saját erejéből elhagyni az intézményt.

A család kérésére eloldozták a férfi kezét, de addigra már nagyon kiszáradt. Orvossal nem volt alkalmuk egyeztetni a történtekről, pedig szerintük ez a beteg állapota miatt is fontos lett volna. Elmondása szerint több ápolónőt is felhívtak, de minden alkalommal azt a választ kapták, hogy nincs orvos, annak ellenére, hogy 300 beteget ápolnak a kórházban.

A csatornának megszólaló hozzátartozó elmondása szerint délután 2-től 5-ig nem sikerült kapcsolatba lépniük az ügyeletes orvossal, aki a nővérek szerint nem is volt a kórházban. Este 8-ig kellett várniuk, amikor telefonon közölték velük, hogy rokonukat nem látta orvos, a miértre viszont nem kaptak választ.

A csatorna az eseményekkel kapcsolatos kérdéseire az intézmény azt válaszolta: a főigazgató teljes körű vizsgálatot rendelt el, de annak lezárultáig további nyilatkozatot nem kívánnak tenni.

(Nyitóképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban is érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Nyomulnak az oroszok Toreck felé, hatalmas erődemonstráció készül – Híreink az ukrán frontról szerdán

Nyomulnak az oroszok Toreck felé, hatalmas erődemonstráció készül – Híreink az ukrán frontról szerdán

Elesett Pivgyenne tegnap, az orosz katonák hamarosan megkezdhetik Toreck ostromát. Az ukrán védelem Pokrovszk térségében sem stabil: kilométerről kilométerre nyomulnak előre az orosz támadók. Hamarosan megérkeznek Ukrajnába az F-16-os vadászbombázók: a fegyvereket friss hírek szerint Amerika adja hozzájuk. Közben Oroszország szinte az összes hadiflottáját és több száz hajóját összevonó erődemonstrációra készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×