eur:
390.83
usd:
358.65
bux:
72899.65
2024. július 19. péntek Emília
Nyitókép: BKK

Igyekszenek elviselhetőbbé tenni a hőséget a járókelők számára

A legtikkasztóbb nyári napokon vízosztással igyekszik elviselhetőbbé tenni a fővárosban közlekedők utazását a BKK. A legnagyobb kánikula idején szerdán a BKK munkatársai három forgalmas budapesti csomópontban osztanak vizet a járókelők számára.

Az országos tiszti főorvos elrendelte a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást az ország egész területére július 12-ig, péntekig, ezért a Budapesti Közlekedési Központ munkatársai több ezer palackozott ivóvizet osztanak ki a forgalmas budapesti csomópontokban. A vízosztást – a készlet erejéig – ezúttal is három helyszínen végzik:

  • Kelenföldön a BKK Ügyfélközpontnál,
  • a Széll Kálmán téren és
  • a Keleti pályaudvarnál július 10-én, szerdán 11 és 14 óra között.

A BKK a vízosztás mellett további intézkedéseket hozott a hőhullám idejére: a társaság megnyitotta ügyfélközpontjait azok előtt, akik nehezen viselik a rekkenő hőséget. Ennek megfelelően – nyitvatartási időben – bárki bemehet a központokba, ahol a kihelyezett ballonokból hűsítheti magát. A BKK fokozott klímaellenőrzést rendelt el a járatokon, valamint nyomatékosan felhívja a járművezetők figyelmét a klímaberendezés használatára – közölte a társaság.

Kitértek arra is, hogy a BudapestGO applikáció is hasznos segítség lehet a forró napokon, mivel az alkalmazás feltünteti a fővárosban található ivókutakat.

A BKK mindenkitől azt kéri, hogy az utazására vigyen magával vizet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×