eur:
394.67
usd:
364.57
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák
Villamospótló buszok a II. kerületi Szilágyi Erzsébet fasoron, a Budagyöngye megállónál 2018. szeptember 3-án. Szeptember 1-jén a 61-es villamos 2017-ben felújított vonalán, a Kelemen László utcai megállónál a hatalmas mennyiségű esővíz kimosta a sínek alól a zúzottkő ágyazatot. A BKV közlése szerint a villamosforgalom a hét második felében indulhat újra az érintett szakaszon.
Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

A hétvégén nem tanácsos megszokásból villamosozni Budapesten

Zajlik a villamosvágányok karbantartása a Villányi úton és az Alkotás utcában, emiatt július 14-ig a 17-es, az 56A és 61-es villamosok a megszokottól eltérő rend szerint közlekednek. A következő két hétvégén a 17-es villamos két szakaszon jár, az 56A pedig nem közlekedik - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Az Alkotás utcában és a Villányi úton június 29-től, szombattól a villamosközlekedés ideiglenesen szünetel. A 17-es villamos módosított útvonalon, a Krisztina körúton keresztül, a 61-es pedig rövidített útvonalon, a Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között közlekedik.

A két villamos helyett 61-es jelzéssel pótlóbusz jár a Móricz Zsigmond körtér és a Széll Kálmán tér között.

A következő két hétvégén, július 6-án és 7-én, valamint 13-án és 14-én a 17-es villamos két szakaszon, a Bécsi út/Vörösvári út és a Széll Kálmán tér, illetve a Déli pályaudvar és a Savoya Park között, a Krisztina körúton keresztül közlekedik. Az 56A villamos nem jár, Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között a sűrűbben induló 61-es, míg Krisztinavárosban a 17-es villamos pótolja.

Címlapról ajánljuk
Németország szerint Európa nyert Franciaországban, de a káosz korszaka jön

Németország szerint Európa nyert Franciaországban, de a káosz korszaka jön

Német kormánypárti és konzervatív ellenzéki visszafogott derűláttással értékelték a francia nemzetgyűlési választások eredményét. Általános megítélés szerint az eredmény jó hír Európának, ugyanakkor Franciaország nehéz időszak előtt áll. Eltérő ugyanakkor Emmanuel Macron szerepének megítélése.

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×