eur:
394.59
usd:
367.6
bux:
69888.51
2024. június 18. kedd Arnold, Levente
fotó: dkp.hu
Nyitókép: dkp.hu

Nekiment a DK a fellebbező Vitézy Dávidnak

"Hazudik, tehát fideszes" - állítja az ellenzéki párt.

Ismert, Vitézy Dávid LMP-s főpolgármester-jelölt két fellebbezést is benyújtott a számára szűk vereséggel végződött főpolgármester-választás után.

Az egyik fellebbezés amiatt volt, hogy nagy számban érkeztek hozzá olyan jelzések, amelyek választási visszaéléseket valószínűsítenek. A másik pedig amiatt, hogy kiugró számban születtek érvénytelen szavazatok a IV. és a VII. kerületben ott, ahol a javára visszalépett fideszes jelölt, Szentkirályi Alexandra nevét igen vékonyan fogó tollal, szerinte szinte láthatatlanul húzták át. A fellebbezéseket - mint az Infostart is megírta - az újraszámlálás után a Nemzeti Választási Bizottság elutasította, és bejelentette: 41 szavazattal a DK által is támogatott jelölt, Karácsony Gergely győzött, aki viszont szintén jogorvoslatért fordul amiatt, hogy olyan sok visszaélési lehetőséget lát, hogy csak egy új választás önthet tiszta vizet a pohárba.

Az ügyben a DK szombaton mindazonáltal Vitézy Dávidot kritizáló közleményt adott ki, amelyben a párt úgy vélekedik, "Vitézy Dávid hazudik, tehát fideszes".

"Vitézy Dávid Facebook-posztjában a Demokratikus Koalíciót vádolta meg azzal, hogy Újpesten és Erzsébetvárosban Szentkirályi Alexandra nevének szavazólapról való kihúzásával manipulálta a főpolgármester-választás eredményét. Miközben valójában a Fidesz próbálta azzal megnyerni a főpolgármester-választást, hogy az utolsó pillanatban visszaléptette Szentkirályi Alexandrát, és Vitézy Dávid támogatására szólította fel a fideszes szavazókat" - olvasható a közleményben.

A Demokratikus Koalíció szerint Vitézy Dávid a szavazatok újraszámlálását követő viselkedésével, hazugságai özönével végképp bebizonyította, hogy valójában a Fidesz jelöltje volt Budapesten.

"Egy fideszes ugyanis képtelen elfogadni a vereséget, hazudozik és másokat vádol a saját bűneivel. Szerencsére Budapest választópolgárai átláttak a szitán, és ismét a demokratikus ellenzék jelöltjét, Karácsony Gergely választották főpolgármesterüknek" - zárul a közlés.

A választás eredményével kapcsolatos jogi procedúra a Kúrián folytatódhat.

Címlapról ajánljuk
Kalas Vivien: Magyarország nem tudja megakadályozni Ursula von der Leyen újrajelölését

Kalas Vivien: Magyarország nem tudja megakadályozni Ursula von der Leyen újrajelölését

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense több konkrétumra számított a hétfői, nem hivatalos EU-csúcson, de így is biztos benne, hogy hamarosan döntés születik az uniós csúcsvezetők személyéről, csak két konfliktust még rendezni kell.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
Megérkezett a fontos közlés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Megérkezett a fontos közlés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Ma kamatdöntő ülést tartottak a Magyar Nemzeti Bankban, ahol a várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal, 7%-ra mérsékelte irányadó kamatát a jegybank. A tengerentúlon is fontos, a piacok számára is meghatározó adatot közöltek: az amerikai kiskereskedelmi eladások alakulását. Öszességében a közölt értékek beleillenek abba a trendbe, hogy az amerikai gazdaság lassulása megkezdődött, ez pedig az előző heti kedvező inflációs adatokkal együtt növelheti a szeptemberi kamatcsökkentés esélyét. Ennek megfelelően reagálnak a piacok is: esik a dollár az euróval szemben, a zöldhasú gyengélkedése miatt emelkedik az arany árfolyama, míg a határidős amerikai részvényindexek feljebb kerültek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×