eur:
393.22
usd:
362.75
bux:
73164.07
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
fotó: dkp.hu
Nyitókép: dkp.hu

Nekiment a DK a fellebbező Vitézy Dávidnak

"Hazudik, tehát fideszes" - állítja az ellenzéki párt.

Ismert, Vitézy Dávid LMP-s főpolgármester-jelölt két fellebbezést is benyújtott a számára szűk vereséggel végződött főpolgármester-választás után.

Az egyik fellebbezés amiatt volt, hogy nagy számban érkeztek hozzá olyan jelzések, amelyek választási visszaéléseket valószínűsítenek. A másik pedig amiatt, hogy kiugró számban születtek érvénytelen szavazatok a IV. és a VII. kerületben ott, ahol a javára visszalépett fideszes jelölt, Szentkirályi Alexandra nevét igen vékonyan fogó tollal, szerinte szinte láthatatlanul húzták át. A fellebbezéseket - mint az Infostart is megírta - az újraszámlálás után a Nemzeti Választási Bizottság elutasította, és bejelentette: 41 szavazattal a DK által is támogatott jelölt, Karácsony Gergely győzött, aki viszont szintén jogorvoslatért fordul amiatt, hogy olyan sok visszaélési lehetőséget lát, hogy csak egy új választás önthet tiszta vizet a pohárba.

Az ügyben a DK szombaton mindazonáltal Vitézy Dávidot kritizáló közleményt adott ki, amelyben a párt úgy vélekedik, "Vitézy Dávid hazudik, tehát fideszes".

"Vitézy Dávid Facebook-posztjában a Demokratikus Koalíciót vádolta meg azzal, hogy Újpesten és Erzsébetvárosban Szentkirályi Alexandra nevének szavazólapról való kihúzásával manipulálta a főpolgármester-választás eredményét. Miközben valójában a Fidesz próbálta azzal megnyerni a főpolgármester-választást, hogy az utolsó pillanatban visszaléptette Szentkirályi Alexandrát, és Vitézy Dávid támogatására szólította fel a fideszes szavazókat" - olvasható a közleményben.

A Demokratikus Koalíció szerint Vitézy Dávid a szavazatok újraszámlálását követő viselkedésével, hazugságai özönével végképp bebizonyította, hogy valójában a Fidesz jelöltje volt Budapesten.

"Egy fideszes ugyanis képtelen elfogadni a vereséget, hazudozik és másokat vádol a saját bűneivel. Szerencsére Budapest választópolgárai átláttak a szitán, és ismét a demokratikus ellenzék jelöltjét, Karácsony Gergely választották főpolgármesterüknek" - zárul a közlés.

A választás eredményével kapcsolatos jogi procedúra a Kúrián folytatódhat.

Címlapról ajánljuk
Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. A központi ponthatárváró rendezvény Debrecenben volt, de Budapesten és számos más nagyvárosban is szerveztek hasonló Pont Ott Partit.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×