eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Szinte érthetetlen, hogy ezt miképpen csinálja a Balaton

A hét elején újabb centivel emelkedett a Balaton vízszintje, immáron ismét 125 centit mérnek.

Az elmúlt két és fél nap nagy esői után ismét "hízott" a Balaton. A vízszint újra elérte a 125 centit. Az elmúlt egy hónapban nem volt ilyen magas a vízállás.

A víz hőfokával sincs gond, olyan kellemesen hűvös, azaz 22,5 fokos volt kedden.

A Balaton érdekessége volt még az idén, hogy január eleje óta, egészen április 24-ig óvatos vízleengedés történt a Sió-zsilipen keresztül, olyan magas volt a tó vízszintje. Akkor 122 centiméternél zárták le a zsilipet.

Velencei-tó

Érdekesség, hogy a Velencei-tó még jobban "gyarapodott". Agárdnál hétfőről keddre 2 centivel lett magasabb a vízállás. A 147 centi kimondottan biztató a nyári nagyobb melegek előtt. Ennek a tónak azonban nem csak a természet segített, a tavasz folyamán folyamatosan érkezett víz a közeli tározókból is.

Az általános javulás a télen kezdődött, februárban már 75 centit mértek a gyászos 2022-es kritikusan alacsony vízálláshoz, a 53 centiméterhez képest.

Címlapról ajánljuk
Környezetszennyező autókat használ a legtöbb vezető német politikus
Friss felmérés

Környezetszennyező autókat használ a legtöbb vezető német politikus

A Német Környezetvédelmi Szervezet (Deutsche Umwelthilfe – DUH) legutóbbi felmérése szerint az autóhasználatot tekintve aligha tekinthetők példaképnek vezető német politikusok. Több tucat német politikus használ olyan személygépkocsit, amelynek a szén-dioxid-kibocsátása túllépi az erre vonatkozó uniós korlátozást, ráadásul közöttük több kormánytag is van.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×