eur:
396.33
usd:
370.7
bux:
70378.92
2024. június 21. péntek Alajos, Leila
Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd – Zöldek – DK – MSZP fővárosi listavezetője beszédet mond a Jövőt adunk Budapestnek! című választási programismertetőjén a Trafó Kortárs Művészetek Házában 2024. május 25-én.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

LMP: Karácsony Gergely hivatalosan is belépett a választási csalók körébe

Választási csalónak nevezte Karácsony Gergely főpolgármestert, a Párbeszéd, az MSZP és a DK főpolgármester-jelöltjét az LMP szóvivője azt követően, hogy a városvezetőt elmarasztalta a Területi Választási Bizottság Vitézy Dávid plakátjának átragasztása miatt. Gál József, az LMP fővárosi listájának második helyen álló jelöltje az InfoRádió kérdéseire válaszolt.

Karácsony Gergely az LMP véleménye szerint a Facebookon dicsekedett azzal, hogy átragasztotta Vitézy Dávid választási plakátjait.

Az LMP bejelentést is tett a Fővárosi Választási Bizottságnál, az ítélet pedig már meg is született, Karácsony Gergelyt eltiltották a további jogsértéstől – számolt be az LMP választási eredményváróján a párt fővárosi listájának második helyen álló jelöltje, Gál József.

"Karácsony Gergely hivatalosan is belépett a választási csalók körébe" – fogalmazott. "Nem a politikai csatateret szeretnénk visszahozni a fővárosba, hanem szakmai alapú városvezetést szeretnénk" – tette hozzá.

Kommentálta Szentkirályi Alexandra fideszes főpolgármester-jelölt visszalépését is, tartottak attól, hogy a bejelentést követően majd atrocitások érik az ő kitelepülőiket, ehhez képest nem tapasztaltak ilyet, ugyanannyi biztatást tapasztaltak az utcán.

A visszaléptetést "egyoldalú fideszes döntésnek" nevezte, megerősítette tehát a párt korábbi reakcióit.

Az LMP-t az "egyetlen zöld ajánlatnak" nevezte.

A Magyar Péter-jelenséget is kommentálta: három hónap alatt születhet olyan formáció, amely két számjegyű támogatottságot képes építeni, de inkább arra irányítaná a figyelmet, amit Vitézy Dávid üzent a fővárosi szavazóknak: "sem a Fidesszel, sem a DK-val".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meghiúsulhat a benzines és dízelautók európai tilalma

Egy javaslat szerint azután is lehetne robbanómotoros járműveket értékesíteni, hogy teljesül az unió által kitűzött, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére vonatkozó cél. A megoldás kulcsa alternatív üzemanyagok bevonása lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×