eur:
386.81
usd:
355.71
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál
Sunrise shot of the Hungarian parliament in Budapest with a reflection in Danube
Nyitókép: photo by Miroslav Petrasko/Getty Images

Ma tárgyalják a gyermekvédelmi szigorításokat

Kedden tárgyalja az Országgyűlés a gyermekvédelmi törvények szigorítását. Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára már napirend előtt ismertette a változások lényegét. Répássy Róbert az LMP-s Csárdi Antal felszólalására válaszolt a törvényhozás plenáris ülésén.

„Ezek a javaslatok olyan javaslatok, amelyek a Büntető törvénykönyvet tovább szigorítják a gyermekek fokozott védelme érdekében, szigorítják az elévülés szabályait, a feltételes szabadságra bocsátás szabályait, szigorítják a büntetett előélethez fűződő hátrányok alóli mentesítés szabályait, sőt kizárják ezekben az esetekben – sorolta Répássy Róbert a parlamentben – Továbbá világossá teszik, hogy a büntetőeljárási törvényben a büntetőeljárások során a bűncselekmények áldozatává vált gyermekek mindenek felett álló érdekét kell szem előtt tartani, és ezért számukra különleges bánásmódot ír elő majd a törvény.”

Az államtitkár egyebek mellett arra is kitért, hogy tovább szigorodnak a pedofil bűncselekmények elkövetőinek a bűnügyi nyilvántartási szabályai, tehát gyakorlatilag életük végéig a bűnügyi nyilvántartás részévé válnak, ami megismerhetővé válik abban a körben, ahol gyermekekről gondoskodnak. Vagyis a kegyelmi ügyekben minden nyilvános, amit a törvény megenged és a kegyelmi ügyeken túl a gyermekvédelmi szabályok szigorítására kerül ma sor – húzta alá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Eltelt öt év - ez lett az USA nagy Huawei-szankciójából

Öt évvel ezelőtt kapta a kínai Huawei fennállásának addigi legnagyobb pofonját az Amerikai Egyesült Államok akkori elnökétől, és felkerült a Washington szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelentő cégek, személyek, államok listájára. Ezzel az USA lényegében elvágta a Huaweit az amerikai technológiától. De most jött a meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Gyengélkedett pénteken a magyar tőzsde

Gyengélkedett pénteken a magyar tőzsde

Mérsékelt esésekkel búcsúztatják a hetet az európai tőzsdék, és a BUX is lefelé vette az irányt, miután a blue chipek kivétel nélkül csökkenéssel zártak. Makrofronton Kínán a világ szeme, ahonnan egy rakás gyenge adat érkezett ma reggel, és intézkedéscsomagot jelentettek be a lakáspiac megmentésére. A magyar tőzsdén a Telekomnál voltak események, a cég lemondta jövő hétre tervezett részvény-visszavásárlási aukcióját, valamint az AutoWallisról érkeztek friss hírek, miután a társaság közzétette első negyedéves beszámolóját, és egy elemzés is napvilágot látott a cégről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×