eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Karácsony Gergely főpolgármester a Práter utca és Szigony utca kereszteződésénél lévő Mol Bubi gyűjtőállomáson tartott sajtótájékoztatón 2022. május 2-án. Újabb 900 kerékpárral és 75 gyűjtőállomással bővítik a Mol Bubi rendszert. Az első 350 kerékpár a idei év második félévében érkezik majd meg.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Megy az adok-kapok Karácsony Gergely és Vitézy Dávid között

Karácsony Gergely főpolgármester és kihívója, Vitézy Dávid húsvétvasárnap egy Mol Bubiról szóló bejegyzés alatt szólalkozott össze. Az egykori közlekedési államtitkár szerint a városvezető mindenáron megpróbálja lerángatni őt a „politikai mocsárba”. Karácsony szerint azonban Vitézy nem tűri jól a kritikát.

Habár hivatalosan még nem jelentették be a főpolgármester-jelölti vitát, Karácsony Gergely és Vitézy Dávid ennek ellenére is kemény szóváltásba kezdett a közösségi médiában – írja az Index.

A főpolgármester húsvétvasárnap a Facebook- és Instagram-oldalán is veszteséges szolgáltatásként mutatta be a Mol Bubit. A G7 cikkét idézve kiemelte, hogy a rendszert a Vitézy Dávid vezette BKK adta át 2014 szeptemberében, és annyira kevesen használták, hogy „2018-ra már évi 140 millió forintnál is nagyobb veszteséget termelt”.

A reakció nem sokáig váratott magára, Vitézy Dávid a bejegyzés alatt válaszolt Karácsony Gergely állítására. „Szomorúan látom, hogy a húsvéti ünnepet is lejáratással töltöd, és mindenáron próbálsz lerángatni a számodra oly otthonos politikai mocsárba. 5 éve még agyba-főbe dicsérted a Bubit, a korábban a BKK-ban elvégzett munkát »zseniálisnak« nevezted” – fogalmazott az LMP által támogatott jelölt.

Vitézy Dávid – egyebek mellett – hozzátette, hogy méltóbb lenne a fővároshoz, ha Karácsony Gergely pártpolitikai csatározás helyett Budapest jövőjéről is beszélne a kampányban. Mint írta, maga részéről ezen lesz, majd áldott húsvéti ünnepeket kívánt a főpolgármesternek.

Oda-vissza

Vitézy Dávid hozzászólását a főpolgármester sem hagyta szó nékül: „Egy politikusnak tűrni kell a kritikát, úgy látom, ez neked nehezen megy”. Megjegyezte, hogy a főpolgármester-jelölt az ügyben nem vele vitatkozik, hanem a G7 cikkében leírt tényekkel. Karácsony Gergely szintén szép húsvétot kívánt Vitézy Dávidnak.

A politikus ismét válaszolt a főpolgármesternek, majd úgy fogalmazott: „Kaptam már elég alaptalan vádaskodást az előző főpolgármestertől is, hidd el, jól bírom – viszont úgy tűnik, nem csak a vita előli menekülést sikerült elsajátítani Tarlós Istvántól – tette hozzá Vitézy Dávid.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×