eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Unsplash.com

Választás 2024: április 20-áig jelentkezhetnek a rádiók és tévék az NVB-nél

Április 20-án 16 óráig jelentkezhetnek a Nemzeti Választási Bizottságnál (NVB) azok az országos kereskedelmi televíziók és rádiók, amelyek az Európai Parlament tagjainak, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásának kampányidőszakában politikai reklámot kívánnak közzétenni.

A határidőről tájékoztató közleményében a valasztas.hu oldalon az NVB elnöke, Sasvári Róbert és a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke, Nagy Attila emlékeztetett: amennyiben a közszolgálatinak nem minősülő, országosan elérhető lineáris médiaszolgáltatást nyújtó és a kizárólag interneten elérhető lineáris médiaszolgáltatást nyújtó médiaszolgáltató a június 9-ére kitűzött Európai Parlament tagjainak és az ugyanerre a napra kitűzött a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, illetve az ugyanerre a napra kitűzött nemzetiségi önkormányzati képviselők közös eljárásban tartott általános választását megelőző kampányidőszakban biztosítani kívánja politikai reklám közzétételét,

ezt a szándékát legkésőbb április 20-án 16.00 óráig köteles közölni a Nemzeti Választási Bizottsággal.

Külön kell megtenni a politikai reklám közzétételére vonatkozó jognyilatkozatot az EP-választásra, az önkormányzati valamint a nemzetisági választásra.

Emlékeztettek rá: a sajtótermékeknek március 20-án 16 óráig kell megküldeniük hirdetési árjegyzéküket az Állami Számvevőszéknek, amennyiben a kampányidőszakban politikai hirdetést kívánnak közölni. A politikai hirdetés közzétételére vonatkozó jognyilatkozatot is külön kell megtenni az egyes választás típusok esetében.

Felhívták a figyelmet arra: a bejelentési határidő a politikai reklám és a politikai hirdetés esetében is jogvesztő, azaz, ha a médiatartalom-szolgáltató határidőben nem nyilatkozik az NVB, illetve az ÁSZ felé, a kampányidőszakban politikai reklámot, illetve politikai hirdetést nem tehet közzé.

Az európai parlamenti képviselők, valamint a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásával kapcsolatban a bejelentésnek tartalmaznia kell a politikai reklám közlésére szolgáló országos lineáris, illetve a kizárólag interneten elérhető lineáris médiaszolgáltatásnak vagy médiaszolgáltatásoknak a megjelölését és a politikai reklámok közzétételére szánt időtartamot, amely összesen nem lehet kevesebb 150 percnél.

A nemzetiségi választással kapcsolatban a bejelentésnek a politikai reklám közlésére szolgáló országos lineáris, illetve a kizárólag interneten elérhető lineáris médiaszolgáltatásnak vagy médiaszolgáltatásoknak a megjelölését kell tartalmaznia.

A bejelentést munkanapon hivatali időben személyesen az NVI székhelyén (Budapest V. Alkotmány u. 3.) lehet benyújtani, illetve megküldhető postai (1397 Budapest, Pf. 547) vagy elektronikus úton (nvb@nvi.hu).

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×