eur:
401.34
usd:
367.3
bux:
74336.17
2024. október 10. csütörtök Gedeon
fotó: obuda.hu
Nyitókép: obuda.hu

Óbuda visszavágott a vesztegetési ügyben

Nem tűrjük a rágalmazást, minden egyes, az ügyészség által elkért iratot nyilvánosságra hoztunk - jelent meg az óbudai önkormányzat honlapján.

Azt írják, hogy az obuda.hu honlapon közzétettünk minden egyes olyan dokumentumot és iratot, amit a Központi Nyomozó Főügyészség 2024. március 6-án önkormányzatunktól bekért.

Ebből szerintük kiderül, hogy az eljárás hivatali dolgozót, önkormányzati tisztségviselőt, illetve az intézményrendszerükben dolgozó munkatársat nem érintett;

a nyomozók kizárólag szkennelt iratokat kértek.

Ezeket hiánytalanul megkapták, majd távoztak az épületből.

Meglátásuk szerint politikai lejárató kampányt indítottak ellenünk. Az ügyészségi kutatási parancs iktatószáma egy 2022-es ügyre utal. Az eltelt hosszú idő mutatja, hogy az önkormányzati választási kampány elejére időzített koncepciós eljárás zajlik, aminek célja, hogy besározza a Fidesz ellen szövetséget kötő ellenzéki városvezetést.

Arról az Infostarton is beszámoltunk, hogy négy embert vettek őrizetbe a rendőrök vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt. A megalapozott gyanú szerint egy férfi a kft-jén keresztül 2021-ben szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött a Budapest Főváros III. Kerület – Óbuda-Békásmegyer Önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított társa által kijelölt két gazdasági társasággal - írja az ügyészség.

Címlapról ajánljuk

A hurrikán fogságában a magyar csillagász

A szélnél is sebesebben terjednek az álhírek a Floridában pusztító hurrikánról – mondta az InfoRádióban Kiss László csillagász. A HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója Orlandóban egy szállodában vészelte át a hatalmas vihart.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
Megelégelték a Google trükkjeit, történelmi lépésre kényszeríthetik a keresőóriást

Megelégelték a Google trükkjeit, történelmi lépésre kényszeríthetik a keresőóriást

Megelégelték az amerikai hatóságok a Google befolyását, a héten arról szóltak a hírek, hogy lépéseket terveznek az amerikai technológiai óriás domináns pozíciója ellen, és akár a cég feldarabolását is kikényszeríthetik. Nem ez az első ilyen próbálkozás amerikai nagyvállalat ellen és volt, amikor sikerrel jártak a szabályozók, a Standard Oil-t és az AT&T-t például anno feldarabolták, az IBM és a Microsoft viszont megúszta. Nem véletlen, hogy a versenyhatóságok szeretnék több darabbal látni a Google-t, de vajon mennyi erre az esély, és mit jelentene ez a befektetők számára?

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 10. 18:13
×
×
×
×