eur:
390.62
usd:
364.65
bux:
68257.12
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: vezess.hu

Váratlan fordulat a magyar autópiacon

Két számjegyű növekedéssel zárta a februárt a magyar autópiac.

Idén februárban 10 732 új autót helyeztek forgalomba Magyarországon a Datahouse szerint, ez 10,3 százalékos növekedésnek felel még éves összevetésben. Ez kedvező, hiszen a múlt évben az uniós piacokat tekintve egyedül Magyarországon volt csökkenés, 2022-höz képest 3 százalékkal kevesebb autót helyeztek forgalomba − írja a totalcar.hu.

A februári növekedés pluszba lendítette a kéthavi adatokat is. Január elejétől február végéig 18 771 darab új autót helyeztek forgalomba, 4 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

A mostani eredmény azonban még mindig elmarad a járvány előtti szinttől, 2019 februárjában ugyanis 11 227 új autó kelt el. Abban az évben az első két hónapra majdnem 21 ezer új autó jutott.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×