eur:
394.07
usd:
370.9
bux:
67407.86
2024. április 15. hétfő Anasztázia, Tas
Nyitókép: vezess.hu

Váratlan fordulat a magyar autópiacon

Két számjegyű növekedéssel zárta a februárt a magyar autópiac.

Idén februárban 10 732 új autót helyeztek forgalomba Magyarországon a Datahouse szerint, ez 10,3 százalékos növekedésnek felel még éves összevetésben. Ez kedvező, hiszen a múlt évben az uniós piacokat tekintve egyedül Magyarországon volt csökkenés, 2022-höz képest 3 százalékkal kevesebb autót helyeztek forgalomba − írja a totalcar.hu.

A februári növekedés pluszba lendítette a kéthavi adatokat is. Január elejétől február végéig 18 771 darab új autót helyeztek forgalomba, 4 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

A mostani eredmény azonban még mindig elmarad a járvány előtti szinttől, 2019 februárjában ugyanis 11 227 új autó kelt el. Abban az évben az első két hónapra majdnem 21 ezer új autó jutott.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

A fokozódó geopolitikai feszültségek nyomást gyakoroltak ma reggel az ázsiai tőzsdékre, az irányadó európai indexek azonban emelkedésekkel nyitottak, és napközben is kitartottak a pluszok. Az energiaszektor gyengélkedik ma az olajár esésével együtt, míg az ipari vállalatok részvényei felülteljesítők. A magyar piac követte napközben az európai tőzsdéket, kisebb pluszban áll egész nap a BUX, a blue chipek közül csak a Richter esett ma. A tengerentúlon ehhez képest jelentős hangulatromlást láttunk annak ellenére, hogy a kereskedés első részében még emelkedésben voltak a tőzsdék. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×