eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Donáth Anna/Facebook

Donáth Anna hányingerkeltőnek tartja a DK plakátkampányát

„Isten? Haza? Pedofília!” felirattal és Orbán Viktor arcképével indított plakátkampányt a Demokratikus Koalíció. A Momentum elnöke szerint ez „gyűlöletkeltő, feleslegesen bántó, és ami a legaljasabb, hogy egy kis pedofilozásért és pár lájkért elviszi a közbeszéd fókuszát a kegyelmi botrányról és a gyermekvédelemről”.

Március végéig tartó plakátkampányt indított a Demokratikus Koalíció, mindkét verziójú plakáton Orbán Viktor arcképével, az egyiken „Isten? Haza? Pedofília!”, a másikon „A pedofilmentegető helyett európai gyermekvédelmet! Ezért dolgoznak a Demokratikus Koalíció EP-képviselői” felirattal.

A Momentum elnöke úgy látja, „ami körülöttünk történik a kegyelmi ügy kapcsán, az az elmúlt tizenöt év legsúlyosabb botránya. Egy erkölcsi Csernobil. Világosan kiderült, hogy a rendszer velejéig romlott. De felháborodásunkban nem süllyedhetünk le ugyanerre a szintre”.

„(...) Nem gondolom, hogy az a kormányzat, ami segítséget nyújt a bűnösnek és megtapossa az áldozatot, bármilyen kíméletet érdemelne. De az a legrosszabb reakció, ha a horrorisztikus információk hatására kivetkőzünk az emberségünkből, a tisztességünkből, a civilizáltságunkból.

A DK most már a sokadik olyan politikai üzenetet fogalmazza meg, ezúttal plakátkampány formájában, ami emberileg, erkölcsileg és politikailag is tarthatatlan.”

– írta Facebook oldalán a Momentum elnöke, aki szerint a palkátok azt üzenik: „hogy itt pedofilok állnak szemben a nem pedofilokkal. Hányingerem van”.

Az EP-képviselő hozzátette: „Gyűlöletkeltő, feleslegesen bántó, és ami a legaljasabb, hogy egy kis pedofilozásért, néhány cikkért és pár lájkért elviszi a közbeszéd fókuszát a bicskei bántalmazásokról, a kegyelmi botrányról és a gyermekvédelemről. Elviszi a fókuszt arról, hogy még mindig nem történt valódi felelősségvállalás, és még mindig nem kaptunk valódi válaszokat”.

A Momentum elnöke azt kéri a posztban az ellenzéki pártok képviselőitől és a jóérzésű civilektől, hogy „elkeseredettségüket és jogos felháborodásukat ne durvuló retorikával, nagyotmondással, gyűlöletbeszéddel, gyűlöletplakátokkal vezessék le. Maradjanak emberek.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×