eur:
393.3
usd:
367.09
bux:
66632.47
2024. április 25. csütörtök Márk
fotó: bkk
Nyitókép: bkk

Razzia fővárosi buszokon és villamosokon

A rendőség és a BKK együttműködése gyümölcsöző, két körözött személyt elkaptak és többeket előállítottak mindössze pár járat ellenőrzése közben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Legutóbb 2024. február 23-án ellenőrizték a 4-es, 6-os villamost, a megállóhelyeket és azok környékét - írja közleményében a rendőrség.

Az akció során a rendőrök nem tapasztaltak jogsértést, viszont

  • elfogtak két szabálysértés miatt körözött személyt,
  • egy eltiltás hatálya alatt vezető autóst,
  • előállítottak három embert kábítószer-birtoklás miatt,
  • kettőt pedig figyelmeztettek közterületi alkoholfogyasztás miatt.

Február 14-én az 1-es villamos vonalát ellenőrizték ugyanígy, ekkor két körözött személyt fogtak el – egyiküket három bűncselekmény miatt is keresték –, valamint két embert figyelmeztettek közterületi alkoholfogyasztásért. Február 6-án a Csepel és Kőbánya alsó között közlekedő 151-es autóbuszt és megállóhelyeit vették górcső alá, amikor szintén két embert fogtak el: egy nőt, akit pénzmosás miatt köröztek, illetve egy elzárás letöltése miatt keresett férfit.

A rendőrök ilyenkor a járatokon kívül az azok útvonalán közlekedő gépjárműveket is figyelik és intézkednek, ha szabálytalanságot tapasztalnak. A BKK és a BRFK kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát, ezért a lakossági visszajelzéseket is figyelembe véve további hasonló ellenőrzések várhatók.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
A magyar–kínai üzletek is ütést kaphatnak, súlyos gazdasági lépést tesz az EU

A magyar–kínai üzletek is ütést kaphatnak, súlyos gazdasági lépést tesz az EU

Az Európai Bizottság tavaly ősszel indított szubvenciós vizsgálatot a kínai e-autók gyártói ellen, az EP-választások előtt pedig szinte biztosan védővámok kivetéséről döntenek. Ursula von der Leyen bizottsági elnök szerda este már erős utalást tett a válaszlépéssel kapcsolatban. A Portfolio értesülései szerint mindez kihathat magyarországi üzletekre is a betelepülő kínai autógyártók miatt, ráadásul az akkuipar is hamarosan Brüsszel célpontjává válhat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×