eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
fotó: bkk
Nyitókép: bkk

Razzia fővárosi buszokon és villamosokon

A rendőség és a BKK együttműködése gyümölcsöző, két körözött személyt elkaptak és többeket előállítottak mindössze pár járat ellenőrzése közben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Legutóbb 2024. február 23-án ellenőrizték a 4-es, 6-os villamost, a megállóhelyeket és azok környékét - írja közleményében a rendőrség.

Az akció során a rendőrök nem tapasztaltak jogsértést, viszont

  • elfogtak két szabálysértés miatt körözött személyt,
  • egy eltiltás hatálya alatt vezető autóst,
  • előállítottak három embert kábítószer-birtoklás miatt,
  • kettőt pedig figyelmeztettek közterületi alkoholfogyasztás miatt.

Február 14-én az 1-es villamos vonalát ellenőrizték ugyanígy, ekkor két körözött személyt fogtak el – egyiküket három bűncselekmény miatt is keresték –, valamint két embert figyelmeztettek közterületi alkoholfogyasztásért. Február 6-án a Csepel és Kőbánya alsó között közlekedő 151-es autóbuszt és megállóhelyeit vették górcső alá, amikor szintén két embert fogtak el: egy nőt, akit pénzmosás miatt köröztek, illetve egy elzárás letöltése miatt keresett férfit.

A rendőrök ilyenkor a járatokon kívül az azok útvonalán közlekedő gépjárműveket is figyelik és intézkednek, ha szabálytalanságot tapasztalnak. A BKK és a BRFK kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát, ezért a lakossági visszajelzéseket is figyelembe véve további hasonló ellenőrzések várhatók.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×