eur:
398.24
usd:
371.94
bux:
69536.56
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
fotó: bkk
Nyitókép: bkk

Razzia fővárosi buszokon és villamosokon

A rendőség és a BKK együttműködése gyümölcsöző, két körözött személyt elkaptak és többeket előállítottak mindössze pár járat ellenőrzése közben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Legutóbb 2024. február 23-án ellenőrizték a 4-es, 6-os villamost, a megállóhelyeket és azok környékét - írja közleményében a rendőrség.

Az akció során a rendőrök nem tapasztaltak jogsértést, viszont

  • elfogtak két szabálysértés miatt körözött személyt,
  • egy eltiltás hatálya alatt vezető autóst,
  • előállítottak három embert kábítószer-birtoklás miatt,
  • kettőt pedig figyelmeztettek közterületi alkoholfogyasztás miatt.

Február 14-én az 1-es villamos vonalát ellenőrizték ugyanígy, ekkor két körözött személyt fogtak el – egyiküket három bűncselekmény miatt is keresték –, valamint két embert figyelmeztettek közterületi alkoholfogyasztásért. Február 6-án a Csepel és Kőbánya alsó között közlekedő 151-es autóbuszt és megállóhelyeit vették górcső alá, amikor szintén két embert fogtak el: egy nőt, akit pénzmosás miatt köröztek, illetve egy elzárás letöltése miatt keresett férfit.

A rendőrök ilyenkor a járatokon kívül az azok útvonalán közlekedő gépjárműveket is figyelik és intézkednek, ha szabálytalanságot tapasztalnak. A BKK és a BRFK kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát, ezért a lakossági visszajelzéseket is figyelembe véve további hasonló ellenőrzések várhatók.

Címlapról ajánljuk

DK-s pártalapító küldte el Gyurcsány Ferencet

A Facebook-oldalán posztolt Leel-Őssy Gábor, a 2010-es pártalapítók egyike, aki a 2022-es választáson az ellenzéki összefogás képviselőjelöltje volt. Azt ajánlott a Gyurcsány Ferencnek, hogy megírhatná első könyvét
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×