eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 21. vasárnap Konrád
fishing in the lake
Nyitókép: Getty Images

Fontos határidő jön: súlyos bírság fenyeget több százezer magyart

Hiába hosszabb idén egy nappal a február, a fogási naplót 28-áig le kell adniuk a horgászoknak. Aki nem így tesz, borsos összeget fizethet.

Bár idén 29 napos a február, a horgászoknak 28-áig le kell adniuk vagy postai úton ajánlott küldeményként el kell küldeniük a forgalmazónak a 2023. évi állami horgászjegy és fogási naplót – írja a Pénzcentrum.

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) honlapján figyelmeztette az érintetteket, hogy a leadás előtt a naplóban szereplő fogásokat nyilvántartott halgazdálkodási vízterületenként és halfajonként kell összesíteni, illetve a horgászattal töltött napok számát is összegezni kell.

A MOHOSZ jelezte azt is, hogy ha az okmány tulajdonosa a fogási naplót egyáltalán nem, vagy nem időben adja le, esetleg a benne szereplő fogásokat nem összesíti,

később csak emelt áron válthat állami horgászjegyet a 2024-es évre.

Ez a díjmentességben nem részesülő horgászoknak a mindenkori díj kétszerese, díjmentességben részesülő személyeknél pedig – a gyermek horgászok kivételével – az állami horgászjegy díjának megfelelő összeg, azaz ötezer forint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 21. 19:42
×
×
×
×