eur:
393.84
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Helicopter rotor on bright sunny day with blue skies
Nyitókép: Gopakumar Sudhir / Getty

Drámai videó került elő a vértesszőlősi repülős tragédiáról

Három és fél éve történt a vértesszőlősi siklóernyős tragédia. Előkerült egy videó, amelyen a később meghalt férfi szerencsétlen mentése zajlik.

Megdöbbentő videó jutott a kemma.hu birtokába a siklóernyős tragédia előtti drámai pillanatokról. A felvételen az látszik, hogy a katonai helikopter érkezésétől szinte lefekszik a földre az a 20 méter magas fa, amin Oroszi Zsolt várta megmentőit.

A 2020 júniusi esetről az Infostarton többször is beszámoltunk. Legutóbb akkor, 2022 szeptemberében, amikor nem ismerte be bűnösségét a vértesszőlősi katonai mentés gyanúsítottja a siklóernyős-baleset ügyében a bíróság előtt.

A törvényszék közleményében a történteket felidézve azt írta: a vádlott 2020 júliusában parancsnokként helikopteres kutató-mentő szolgálatot látott el, amikor egységüket Vértesszőlős közelébe riasztották egy a fák közé zuhant siklóernyős légi mentésére.

Miután a parancsnok a csörlőzéses mentést veszélyesnek vélte, a mentés koordinátorának javaslatára alpinkötél leengedésével próbálkozott. Azonban a nélkül kezdte meg a helyszín megközelítését a helikopterrel, hogy a mentési körülményekről, így különösen a forgószárny keltette légáram mértékéről tájékozódott volna - emelték ki.

A manőver közben a rotorlapátok olyan mértékű turbulens légáramlatot keltettek, hogy a faágak letörtek, a fán lévő siklóernyő belobbant,

a siklóernyős pedig a földre esett és életveszélyesen megsérült,

és egy hónappal később a kórházban meghalt. A lehulló faágak miatt megsérült egy mentésben részt vevő mentőtiszt is.

A napokban tartottak tárgyalást a Fővárosi Törvényszéken az ügyben. Perbeszédek hangzottak el. A bíró elnapolta a döntést március 24-re.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×