eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A BMW emblémája a müncheni székház előtt a német járműgyártó évenkénti részvényesi közgyűlésének napján, 2019. május 16-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Lukas Barth-Tuttas

Kigyulladt és leégett a magyar férfi kocsija, per lett belőle

Megőrizte a roncsot.

Négy éve, 2020. július 15-én a férfi a felesége, a fiuk és a párja társaságában a Balaton felől Budapest irányába tartott BMW-jével, és menet közben a család megállt egy töltőállomáson. Ekkor a kocsi motorja váratlanul leállt, minden hibajelzés kigyulladt és füst kezdett szivárogni, majd lángok csaptak fel a motortérből. Szerencsére időben ki tudtak szállni. Az egyik, a benzinkúton dolgozó férfi több tűzoltókészülék tartalmát is elhasználta, de végül a lángokat megfékezni a kiérkező tűzoltók tudták - írta a Blikk.

A drámai események nem előzmény nélkül történtek a beszámoló szerint: 2019 márciusában a tulajdonos már bevitte a szakszervizbe a korábban Németországból vásárolt kocsit, de akkor nem csináltak vele semmit, mondván, minden rendben van, ne aggódjon.

– Felfigyeltem a hírre, hogy akkoriban számos olyan kocsi égett ki, amelyek motorjainak megegyezett a sorozatszáma az enyémmel, ezért vittem szervizbe – magyarázta a férfi, aki végül tavaly nyáron kapott egy hivatalos levelet a gyártótól, amelyben felhívták a figyelmét a problémára és azt kérték, mielőbb vigye vissza a járművét a hibás alkatrész kicserélésére. Csakhogy addigra az autója a hiba miatt már leégett.

István nem hagyta annyiban a történteket és ügyvédhez fordult. Nemrég keresetlevelet adtak be a bíróságra a gyártó, a BMW Németországgal szemben.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×