eur:
390.85
usd:
364.21
bux:
68221.54
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

"Felszólítjuk a főpolgármestert" - nagyon kiakadt a Duna áradása miatt egy egyesület

Felszólítjuk Budapest Főpolgármesterét, Óbuda Polgármesterét, hogy soronkívül intézkedjen a Római-parti sétány lezárásáról, az ide kilátogató bámészkodók területre való belépésének a megszüntetéséről - áll egy közleményben.

Az Infostart mindenesetre "elbámészkodott" a területre. Lényegében egy luxushotelt (is) akarnak megmenteni a munkálatokkal. Ennek közelében vágtak ki frissen ültetett fákat, amely miatt feljelentést tett a főváros.

Ahogy mentünk a partra összefutottunk Márky Jenővel, aki a Római Teniszakadémia tulajdonosa. Ő is "ki volt akadva" arra, hogy nem védik meg a hullámtéren lévő ingatlanokat egy mobilgáttal. Szerinte, ha a Nánási úton épül majd meg az állandó gát, akkor az 2-3 évig tartó hatalmas felfordulással jár, arról már nem is beszélve, hogy "elszennyeződik a part". Ez utóbbit nem fejtette ki bővebben.

fotó: Infostart
fotó: Infostart

Az egyesület közleményében is utal erre. Úgy fogalmaznak: "a természeti katasztrófa által sújtott területen életveszélyes állapotok alakulhatnak ki a kidőlő fák, a rossz és elhanyagolt állapotban lévő közterületek miatt. A Duna erős sodrása is veszélyezteti a partélen szelfiző, bicikliző, kutyát sétáltató embereket.

Felszólítjuk a főpolgármestert, hogy a Duna-parton frissen kihelyezett cserjéket, bokrokat azonnal ültessék át közparkokba, mivel akadályozzák az árhullám levonulását. Ezek közül vágtak ki, tehát az akció akár hozzájuk is köthető.

Felszólítjuk a főváros tájépítészét, hogy ne hergelje a közvéleményt hamis információkkal a Római-partról - tették még hozzá.

A tetőzést egyébként holnapra várja a vízügy, Budapestnél csütörtök délben a 700 centit is meghaladhatja a folyó vízállása. Az eddig legmagasabb érték 2013-ban volt, akkor 895 centit mértek, de akkor le kellett zárni a fővédvonal gátjait is és ezért a Nánási utat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×