eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Orbán Viktor sokkal népszerűbb, mint a Fidesz-KDNP - friss felmérés

Az IDEA Intézet számai szerint a kormányzó pártszövetség most a legkevésbé kedvelt 2018 óta. De a Fidesz és a KDNP mellett mindössze három ellenzéki pártnak lehetne esélye parlamentbe jutni. Egyik a Kutyapárt.

Minden negyedik felnőtt magyar (26 százalék) a Fidesz-KDNP-re voksolna, ha most vasárnap lennének a választások - derül ki az IDEA Intézet kutatásából, amelyet a 24.hu foglalt össze. A teljes népesség körében nem történt változás a számban, de a biztos szavazó pártválasztók körében 2 százalékos csökkenés tapasztalható (43 százalék).

Az IDEA 2018 óta mér, azóta ez a legalacsonyabb érték, egy éve ilyenkor a Fidesz még 47 százalékon állt.

Ami a többi pártot illeti, a DK 12, illetve 20 százalékon áll, de parlamenti tagságot érnének még a Mi Hazánk, a Momentum és a Kétfarkú Kutya Párt számai, előbbi 6, utóbbi 5-5 százalékon áll a teljes népességen belül, a biztosan szavazók pedig biztosan be is juttatnák őket.

Orbán Viktort a felnőtt népesség 37 százalék látná szívesen a jövőben is fontos politikai szerepben, ez 9 százalékkal több, mint pártszövetsége népszerűsége.

Az ellenzéki politikusok közül Karácsony Gergely (29 százalék) és Dobrev Klára (26 százalék) tekinthető a legnépszerűbbnek. A DK EP-képviselője a korábbi ellenzéki összefogás pártjainak hívei között egyértelműen a legnépszerűbb, a bizonytalanok között viszont a főpolgármester támogatottsága magasabb.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×