eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Karácsony Gergely főpolgármester (j) a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. november 29-én. Balról Kiss Ambrus (független) általános főpolgármester-helyettes.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Karácsony Gergely félbeszakította a Fővárosi Közgyűlés ülését

Karácsony Gergely főpolgármester a napirend előtti felszólalásokat követően szüntet rendelt el a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén, mert V. Naszályi Mártának (Párbeszéd), az I. kerület polgármesterének ugyanebben az időben fegyelmi tárgyaláson kell megjelennie az általa vezetett önkormányzatban.

Karácsony Gergely arról tájékoztatta a képviselőket, hogy mivel V. Naszályi Mártának zárt ülésen kell megjelennie az I. kerületben, az ülést berekeszti. „Lehetőséget hagyunk polgármester asszonynak, hogy elmondja az igazát a hazug vádakkal szemben” – fogalmazott.

A főpolgármester közölte, az ülést 11 órakor folytatják, majd arra kérte a Fővárosi Közgyűlés minden tagját, hogy kísérjék el a meghallgatásra V. Naszályi Mártát. „Mutassuk meg, hogy ez a főváros egy egységes politikai közösség, ahol kiállunk egymásért, támogatjuk egymást a hamis vádakkal szemben” – mondta Karácsony Gergely.

V. Naszályi Mártával szemben az I. kerületi képviselő-testület azért indíott fegyelmi eljárást, mert az I. kerületi polgármester sorozatos törvénysértései akadályozzák a képviselő-testület törvényes működését, a képviselők tájékoztatáshoz való jogát, és számos képviselő-testületi határozatot V. Naszályi Márta nem hajt végre – idézi az Index Varga Dániel (független) önkormányzati képviselő korábbi szavait.

Fidesz: ebben nem kívánuk részt venni

Felháborító, hogy Karácsony Gergely főpolgármester a munka helyett a pártpolitikát választotta és faképnél hagyta a Fővárosi Közgyűlést – reagált Kovács Péter (Fidesz-KDNP) XVI. kerületi polgármester a fővárosi Fidesz Facebook-oldalára szerdán feltöltött videóban.

Hozzátette: a főpolgármesternek fontosabb volt „I. kerületi párttársának az ügyében” a „látványos demonstráció”, mint az év utolsó közgyűlésén az eltervezett munka folytatása.

Felháborító és botrányos, ebben nem kívánunk részt venni – jelentette ki a videóban Kovács Péter, fővárosi fideszes polgármesterek gyűrűjében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×