eur:
389.29
usd:
362.6
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Facebook/Országos Meteorológiai Szolgálat

Már a kormányrendelet is megjelent az OMSZ megszűnéséről

December 6-án a Magyar Közlönyben a kormány már közzé is tette, melyik lesz a szerv utolsó napja.

Korábban az Infostart is beszámolt róla, hogy megszűnik az Országos Meteorológiai Szolgálat, feladatait az állami tulajdonú HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. veszi át.

December 6-án jelent meg a kormányhatározat a Magyar Közlönyben, ami a meteorológiai tevékenységekkel összefüggő állami feladatokhoz kapcsolódó intézkedéseket is tartalmazza - írja a Pénzcentrum. A kormány az indoklás szerint ezekkel a lépésekkel megerősítené az ország energiafüggetlenségét, növelné az állami meteorológiai feladatellátás hatékonyságát. Ezen kívül az okok között van még a környezeti értékek védelme, valamint a klímaváltozással kapcsolatos jelenségek kezelése is.

Ez utóbbi ok kapcsán egyetért azzal a kormány, hogy 2023. december 31-ei hatállyal megszűnjön az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ), 2024-től pedig az állami tulajdonú nonprofit vállalat lép a helyébe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×