eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 2. szombat Lujza
Nyitókép: Facebook/Országos Meteorológiai Szolgálat

Már a kormányrendelet is megjelent az OMSZ megszűnéséről

December 6-án a Magyar Közlönyben a kormány már közzé is tette, melyik lesz a szerv utolsó napja.

Korábban az Infostart is beszámolt róla, hogy megszűnik az Országos Meteorológiai Szolgálat, feladatait az állami tulajdonú HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. veszi át.

December 6-án jelent meg a kormányhatározat a Magyar Közlönyben, ami a meteorológiai tevékenységekkel összefüggő állami feladatokhoz kapcsolódó intézkedéseket is tartalmazza - írja a Pénzcentrum. A kormány az indoklás szerint ezekkel a lépésekkel megerősítené az ország energiafüggetlenségét, növelné az állami meteorológiai feladatellátás hatékonyságát. Ezen kívül az okok között van még a környezeti értékek védelme, valamint a klímaváltozással kapcsolatos jelenségek kezelése is.

Ez utóbbi ok kapcsán egyetért azzal a kormány, hogy 2023. december 31-ei hatállyal megszűnjön az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ), 2024-től pedig az állami tulajdonú nonprofit vállalat lép a helyébe.

Címlapról ajánljuk
Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Március elsejétől kell alkalmazni Magyarországon az új idegenrendészeti szabályrendszert, amely január elején lépett hatályba. A törvény célja az, hogy migránsok még vendégmunkásként se érkezhessenek hazánkba, akik pedig itt vannak, azok ne vehessék el a magyarok munkáját.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×