eur:
389.64
usd:
358.97
bux:
66308.39
2024. február 26. hétfő Géza
fotó: MÁV
Nyitókép: MÁV

Drága a vonaljegy, azonnal lépnie kellett a MÁV-nak a szabadkai vasútvonalon

A rendszeres ingázók és a diákok különösen kedvező bérlettípust vásárolhatnak a Szeged-Szabadka vasútvonalra Szegeden a vasútállomás és a menetjegyiroda pénztáraiban.

A közlemény szerint a kedvező árral népszerűbbé válhat az új összeköttetés, és elősegítheti az utasszám növekedését. A bérletajánlat két, rendszeresen utazó célcsoport számára ajánlott és elérhető: a felnőtt ingázó utasoknak, valamint a diákoknak 25 éves kor alatt.

A szerb vasúttal megkötött kétoldalú megállapodás alapján Szeged és Hajdújárás között a felnőttek 65 euróért, 24 700 forintért, a diákok 40 euróért, 15 200 forintért válthatnak havi bérletet. Szeged és Szabadka között a felnőtt havibérlet 80 euró (30 400 forint), a diák havibérlet 50 euró (19 000 ezer forint).

Az árakat a nemzetközi vasúti díjszabási szabályok alapján euróban határozzák meg,

a forintáraknál a MÁV-START által megszabott garantált - jelenleg 380 Ft/euró - árfolyamot alkalmazzák. A kialakított bérletárak nemzetközi forgalomban alacsonynak számítanak, figyelembe véve a 48 kilométeres utazási távolságot. Az egy útra szóló jegy árához viszonyítva a felnőtt bérlet 13, a diák bérlet 8 utazás után már kedvezőbb.

A szegedi nagyállomástól Palicsig, illetve Szabadka végállomásig érvényes teljes árú menetjegy ára 6,20 euró, ez jelenlegi árfolyamon 2356 forint. Szeged-Horgos, Szeged-Királyhalom, Szeged-Hajdújárás között 4,80 euróért, 1824 forintért lehet utazni. Gyermekek 6 éves korukig díjmentesen utazhatnak, Magyarországon 14., Szerbiában 15. életévük betöltéséig féláron. A vonatokra a rendelkezésre álló helyek mértékéig kerékpárjegy is váltható 2 euróért a jegyvizsgálónál.

Az ország- és vármegyebérletek nemzetközi utazásra nem vehetők igénybe, azaz szerbiai úticél esetén az országhatárig sem érvényesek,

az ilyen bérletek tulajdonosainak is utazásuk teljes hosszára érvényes menetjeggyel kell rendelkezniük. A Magyarországon érvényes kedvezmények csak belföldi utazáshoz vehetők igénybe, így a szerbiai szakaszra például a nyugdíjas utasoknak is jegyet kell váltaniuk - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

A miniszterelnök napirend előtti szónoklatával indult a tavaszi parlamenti félév. Az első ülésen választanak új köztársasági elnököt és hagyhatják jóvá a honatyák Svédország NATO-csatlakozásának magyar támogatását. Tartson velünk, az eseményeket folyamatosan közvetítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma- Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma- Interaktív online előadás

A sikeres kereskedőket a sikertelenektől az választja el, hogy hol lépnek be és hol lépnek ki a pozícióból. Senkinek nincs jövőbe látó szemüvege, de a fontos szintek azonosításával sokat javíthatunk esélyeinken a tőzsdeparketten. De miért ilyen fontosak? A hosszú távon is profitábilis kereskedési stratégiák alappillére a támasz-ellenállás, erre célszerű minden kereskedőnek felépítenie a belépési és kilépési rendszerét. Ezen szintek figyelmen kívül hagyása mellett nem érhetsz el konzisztens eredményt, hiszen a kockázatkezelésben is meghatározó szerepet töltenek be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×