eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Sokkoló videó arról, mit okozott a halálos gázolás az Árpád hídnál

Egy kamerafelvétel rögzítette, hogy öt perc alatt 27 autós nem állt meg a kerékpárút előtti stoptáblánál.

Nemrég kihelyeztek egy stoptáblát az Árpád híd egyik lehajtója és a Serfőző utca közös szakaszánál, ahol nyáron halálra gázoltak egy biciklist, aki szabályosan közlekedett a kijelölt kerékpárúton. A Magyar Kerékpárosklub egy kamerával figyelte meg a napokban, hogy az autósok miként kanyarodnak az Árpád fejedelem útjára. A videót közzétették a Facebookon is.

A felvételen az látható, hogy öt perc alatt 24-en hajtottak át lassítás nélkül a kereszteződésen,

mindössze hárman lassítottak, és gurultak át kisebb sebességgel a keresztező bicikliúton. Az is látszik, hogy csak egy autós állt meg a stoptáblánál, amikor észrevett egy közeledő kerékpárost.

A Magyar Kerékpárosklub bejegyzésében figyelmeztet: a stoptábla azt jelzi, hogy az útkereszteződésnél – a megállás helyét jelző útburkolati jel előtt, ilyen útburkolati jel hiányában az útkereszteződésbe való behaladás előtt – meg kell állni.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ha az útkereszteződésnél csak stoptáblát látunk, akkor az útkereszteződésbe való behaladás előtt kell megállni. Ha pedig az útkereszteződésben stoptábla és útburkolati jel is van, akkor az útburkolati jel előtt kell megállni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×