eur:
397.28
usd:
371.58
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Ütközésben összeroncsolódott vasúti járművek a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomásán 2023. november 15-én. A hajnali órákban egy tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe a számára a behaladást tiltó jelzést és nekiütközött az állomáson várakozó, Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonatnak. A balesetben mindkét mozdonyvezető, a jegyvizsgáló, illetve a vonaton tartózkodó öt utasból négyen megsérültek.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Itt az első videó a sápi vonatbalesetről

A katasztrófavédelemnek bőven van munkája a mentéssel, videót is közöltek a helyszíni munkálatokról.

Ahogy arról korábban az Infostart is beszámolt, súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett a vétlen vonat vezetője, amikor összeütközött egy tehervonat egy várakozó személyvonattal a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomásán szerda hajnalban. A vasúti pályában 10 milliós kár keletkezett - hangzott el a MÁV sajtótájékoztatóján.

Sáp, 2023. november 15.
A drónnal készült képen ütközésben összeroncsolódott vasúti járművek a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomásán 2023. november 15-én. A hajnali órákban egy tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe a számára a behaladást tiltó jelzést és nekiütközött az állomáson várakozó, Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonatnak. A vétlen vonat vezetője súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Összesen heten sérültek meg, közülük négy utas, egy jegyvizsgáló, valamint a balesetet okozó mozdonyvezető könnyebben.
MTI/Czeglédi Zsolt
Sáp, 2023. november 15. A drónnal készült képen ütközésben összeroncsolódott vasúti járművek a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomásán 2023. november 15-én. A hajnali órákban egy tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe a számára a behaladást tiltó jelzést és nekiütközött az állomáson várakozó, Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonatnak. A vétlen vonat vezetője súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Összesen heten sérültek meg, közülük négy utas, egy jegyvizsgáló, valamint a balesetet okozó mozdonyvezető könnyebben. MTI/Czeglédi Zsolt

Heten sérültek meg, közülük négy utas, egy jegyvizsgáló és a balesetet okozó mozdonyvezető könnyebben. Őket a berettyóújfalui kórházba vitték. A vétlen mozdonyvezető, a MÁV-Start munkavállalója életveszélyes, súlyos sérüléseket szenvedett.

A Katasztrófavédelem azóta videót is közzétett hivatalos Instagram oldalán a helyszínről, ahol ők irányítják a műszaki mentést:

Pillanatnyilag még nem tudni, meddig fognak tartani a munkálatok, illetve mikor állhat majd helyre a vasúti közlekedés.

Legutóbb 2023. szeptember 3-án történt majdnem hasonló tragédia, akkor két személyvonat ütközött kis híján frontálisan Ikrénynél.

Akkor a veszélyes helyzetet az egyik vonatvezető okozta, a Győrből Sopron felé haladó motorvonat a tilos jelzés ellenére elhagyta az állomást, és már a nyílt pályán volt, mikor vele szemben a Győr felé közlekedő Intercity érkezett. Mintegy 600 méterre állt meg egymástól a két vonat, és bár személyi sérülés, illetve anyagi kár nem keletkezett, órákkal később állt csak helyre a forgalom.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×