eur:
388.61
usd:
360.44
bux:
68518.37
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Ütközésben összeroncsolódott vasúti járművek a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomásán 2023. november 15-én. A hajnali órákban egy tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe a számára a behaladást tiltó jelzést és nekiütközött az állomáson várakozó, Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonatnak. A balesetben mindkét mozdonyvezető, a jegyvizsgáló, illetve a vonaton tartózkodó öt utasból négyen megsérültek.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

"Tehervonat, állj meg!" - megszólalt a sápi vonatbaleset egyik elszenvedője

Többször felszólították a tehervonatot a hangosbemondón a sápi vonatállomáson, mielőtt a 28 kocsiból álló, pernyével megrakott, kétezer tonnás szerelvény belerohant a peronnál álló személyvonatba.

Az RTL Híradóak nyilatkozott az egyetlen olyan utas, aki nem sérült meg a balesetben. Arról beszélt, hogy hallották a hangosbemondót, de valahogy mégsem merült fel senkiben, hogy az ő vágányukon jön a tehervonat.

A férfinak az volt a szerencséje, hogy a menetiránynak háttal ült, ezért csak "belesüppedt" az ülésbe, ami így is elhajlott. A másik négy utastársa, akik menetirány szerint ültek, előrerepültek az ütközés erejétől.

Arról is beszélt, hogy a személyvonat beszorult mozdonyvezetőjével percekkel az ütközés után még tudtak kommunikálni - foglalta össze a tv-riportot a hvg.hu.

A mozdonyvezetőről annyit tudni, hogy még mindig mélyaltatásban tartják.

Címlapról ajánljuk

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×