eur:
389.21
usd:
363.88
bux:
68145.13
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Mi Hazánk: legyen nyilvános a képviselők kettős állampolgársága!

A Mi Hazánk Mozgalom nyilvánossá tenné az országgyűlési képviselők és családtagjaik kettős állampolgárságát, mert az szerinte nemzetbiztonsági veszélyt hordozhat. A kormány szerint a teljes magyar baloldal más hatalmi központokat képvisel.

Izraelben nyilvános a parlamenti képviselők kettős állampolgársága, és dönteniük kell, hogy a mandátumukról vagy a nem izraeli állampolgárságukról mondanak le - érvelt napirend előtti felszólalásában Novák Előd, a Mi Hazánk országgyűlési frakciójának tagja.

"Az ottani szabályozáshoz hasonlóan itthon is legyen nyilvános a parlamenti képviselők kettős állampolgársága, ugyanis nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet az idegen állampolgárságnak már a megléte is bizonyos esetekben, de különösen akkor, ha az titkos. Több politikus esetében is merült fel ilyen gyanú. Például

  • Márki-Zay Péterről is csak az előválasztási győzelme után, miniszterelnök-jelöltté válását követően vált nyilvánossá, hogy kanadai állampolgársággal is rendelkezik, azaz csak egy idegen állam alkotmányára esküdött föl, hiszen a magyar állampolgárságba beleszületett.
  • Akárcsak cseh Katalin, aki szintén kettős állampolgár, és hogy idegen érdekeket képvisel, azt persze láthatjuk.
  • Eltitkolta önéletrajzából, vagyonnyilatkozatából svéd állampolgárságát a Momentum frakcióvezető-helyettese, Bedő Dávid, aki legutóbbi interpellációjában is Svédország érdekében szólalt fel, persze azt a nem mellékes indíttatását ott sem említve" - sorolta Novák Előd.

A Mi Hazánk leszűkítené az ország érdekei ellen dolgozók körét azokra, akik közjogilag is kötődnek más államhoz - mondta válaszában Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

"Ebben szerintem az egész baloldali ellenzék közös felelősséget visel, hiszen minden baloldali politikus - akár kettős állampolgár, akár nem, akár más országban született, akár nem, akár volt más állampolgársága, akár nem - teljes kampányát arra alapozta, hogy külföldről kap ahhoz támogatást. A magyar baloldal nem Magyarországot, hanem más hatalmi központokat képvisel, és külföldi pénzből külföldi érdeket szolgál" - fogalmazott a belügyminiszter helyettese az Országgyűlésben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Mentorok segítik a fiatal vállalkozókat a GEN Z Fest-en

Mentorok segítik a fiatal vállalkozókat a GEN Z Fest-en

A Portfolio Csoport idén tavasszal is megrendezi a GEN Z Fest-et: május 9-én az Akváriumban a fókusz újra a mesterséges intelligencián, a pénzügyeken, a környezetvédelmen és a jövő kihívásain lesz. A fesztivál Delfinek között című programjában három mentor várja a fiatal felnőttek vállalkozásait és ötleteit, hogy egy 15 perces pitchet követően tanácsokkal és megoldási javaslatokkal támogassák őket. A jelentkezés holnap zárul!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×