eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
fotó: honvédelem.hu
Nyitókép: honvédelem.hu

Kiadták a parancsot a magyar altiszteknek

Hétfő hajnalban a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia is megkezdte az átcsoportosítást az "Adaptive Hussars 23" gyakorlatra.

A honvedelem.hu-n írják, hogy a Magyar Honvédség idei legnagyobb gyakorlata során az Alap Altiszti Felkészítésen résztvevő leendő altisztek már kiképzésük alatt is olyan szakmai tudást és gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek, amelyek a későbbiekben hozzájárulnak sikeres katonai szolgálatukhoz.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter múlt héten csütörtökön jelentette be, hogy a Magyar Honvédség "Adaptive Hussars 23" elnevezéssel, a NATO-erők részvételével többnemzeti, országos hadgyakorlatot tart novemberben, amelyen az ország védelmi képességeit teszteli.

A honvédelmi miniszter közlése szerint a következő hetekben a Magyar Honvédség katonai műveleteket hajt végre az ország több pontján, erősítve a együttműködését a civil közigazgatással. A HM közleménye szerint nemzetközi gyakorlat keretében az ország számos helyszínén, november 2-26. között a fő- és mellékútvonalakon megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani.

A Magyar Honvédség kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai eszközöket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

A zárt menetoszlopba nem hajthat be civil gépkocsi,

ezért a biztonságos haladást kísérőjárművek biztosítják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×