eur:
394.41
usd:
370.44
bux:
65125.52
2024. április 22. hétfő Csilla, Noémi
fotó: honvédelem.hu
Nyitókép: honvédelem.hu

Kiadták a parancsot a magyar altiszteknek

Hétfő hajnalban a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia is megkezdte az átcsoportosítást az "Adaptive Hussars 23" gyakorlatra.

A honvedelem.hu-n írják, hogy a Magyar Honvédség idei legnagyobb gyakorlata során az Alap Altiszti Felkészítésen résztvevő leendő altisztek már kiképzésük alatt is olyan szakmai tudást és gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek, amelyek a későbbiekben hozzájárulnak sikeres katonai szolgálatukhoz.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter múlt héten csütörtökön jelentette be, hogy a Magyar Honvédség "Adaptive Hussars 23" elnevezéssel, a NATO-erők részvételével többnemzeti, országos hadgyakorlatot tart novemberben, amelyen az ország védelmi képességeit teszteli.

A honvédelmi miniszter közlése szerint a következő hetekben a Magyar Honvédség katonai műveleteket hajt végre az ország több pontján, erősítve a együttműködését a civil közigazgatással. A HM közleménye szerint nemzetközi gyakorlat keretében az ország számos helyszínén, november 2-26. között a fő- és mellékútvonalakon megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani.

A Magyar Honvédség kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai eszközöket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

A zárt menetoszlopba nem hajthat be civil gépkocsi,

ezért a biztonságos haladást kísérőjárművek biztosítják.

Címlapról ajánljuk
Somkuti Bálint: pénz lesz Ukrajna támogatására, csak fegyver és lőszer nem

Somkuti Bálint: pénz lesz Ukrajna támogatására, csak fegyver és lőszer nem

Az amerikai képviselőház hosszú viták után szombaton elfogadta az Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak szánt 95 milliárd dolláros segélycsomagról szóló törvényjavaslatot. A Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai műhelyének kutató tanára szerint a szállítási képesség okozhatja a legnagyobb problémát Ukrajnának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerika lesújtana Izrael egyik egységére, Jeruzsálem szerint itt lenne az ideje Európának felébrednie – Közel-keleti háborús híreink hétfőn

Amerika lesújtana Izrael egyik egységére, Jeruzsálem szerint itt lenne az ideje Európának felébrednie – Közel-keleti háborús híreink hétfőn

Az Egyesült Államok szankciókat tervez az izraeli hadsereg (IDF) egy egységével szemben, amelyet az emberi jogok megsértésével vádolnak. Ez lenne az első alkalom, hogy Washington szankcionálná az IDF egyik alakulatát – írja a The Guardian. Isaac Herzog izraeli elnök szerint az európai vezetők sürgősen fel kell, hogy ébredjenek és felismerjék az Irán által jelentett globális veszélyt, amely drónok ezreit szállítja Oroszországnak és nukleáris fegyverprogramját is folytatja, miközben Izrael a Gázai övezetben és Irán ellen is védekezik - számolt be a Politico. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 22. 18:09
×
×
×
×