eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Ungár Péter LMP-s képviselő a koronavírus-járvány miatt egészségügyi maszkot tart a kezében az Országgyűlés plenáris ülésének kezdete előtt 2020. március 23-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Ungár Péter megfejtése a Momentum-DK ellentétre: "látványpékség"

Álkonfliktus van a DK és a Momentum között, miközben mindkét ellenzéki párt hazugságokkal kampányol. Ezt Ungár Péter, az LMP társelnöke mondta, aki Karácsony Gergely újraindulásának esetleges támogatásáról is beszélt egy interjúban.

Nemrégiben kemény üzenetet küldött Donáth Anna momentumos EP-képviselő a DK-nak egy Válasz Online-on megjelent cikkében, ebben hazugnak nevezte Gyurcsány Ferencet és pártját, és a kormányváltás akadályának nevezte a Demokratikus koalíciót.

Ungár Péter LMP-társelnök szerint azonban álkonfliktussal állunk szemben. Erről az Indexnek beszélt.

"Ez egy látványpékség, nem valódi konfliktus. Az állításokban a DK és a Momentum nagyon sok mindenben egyetért. Donáth Anna szövegével a valódi baj a moralizálás volt, amely szerint ők képviselik az igazságot; ilyet egy pártelnök nem mondhat... Nem helyes, ha Dobrev Klára azt ígéri, hgoy a rá adott szavazatól a bérek nőni fognak, mert bár az állam tudja az állami szektor béreit növelni, a versenyszféra béreit érdemben nem. Ugyanekkora bődületes hazugság volt, amikor Donáth Anna azt mondta, hogy az inflációt fogja csökkenteni, ha rá szavaznak. Egyik ellenzéki képviselő sem fogja sem a sajt árát csökkenteni, sem a bért növelni" - ecsetelte Ungár Péter.

Szóba került az is, hogy az LMP támogatná-e Karácsony Gergely újraindulását a főpolgármesteri székért.

"Karácsony Gergellyel szemben van elégedetlenség. Illetve nem is az elégedetlenség a lényeg, hanem ezeket az automatizmusokat nem szeretem, hogy Pécsett muszáj támogatni Péterffy Attilát Pécsett, mert már hivatalban van, ugyanígy Karácsony Gergelyt Budapesten. Ez az automatizmus fideszes logika. Hogy van az, hogy mi is azt gondoljuk, hogy ha valaki egyszer pozícióba került valahol, akkor az ott, mint egy kőzet, ott kell, hogy maradjon?" - vetette fel.

Leszögezte azonban, hogy egyelőre nincs jobb jelölt Karácsony Gergelynél.

Beszélt továbbá arról is, hogy nem tudott a kampányban érkezett több százmillió forint külföldi kampánytámogatásról, annak egy részét szerinte biztos, hogy nem a kampányra költötték el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×