eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-listavezetője a párt szolnoki kampányzáró rendezvényén 2019. május 24-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Hallat magáról Torgyán József egykori pártja

A Jobbikkal szövetkezik az FKgP.

Együttműködésre lépett a Jobbik-Konzervatívok és a Független Kisgazdapárt (FKgP). Az erről szóló dokumentumot pénteken Budapesten írta alá a két pártelnök.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke az eseményen arról beszélt: a rendszerváltás óta eltelt időszak "pusztulást és elszegényedést hozott a vidék számára", holott "élhető vidék nélkül nincsen normális Magyarország".

Hangsúlyozta: "élhető, büszke és független Magyarország" mindkét politikai közösség víziója, ennek megvalósítása érdekében pedig az egyetlen történelmi párttal lép most történelmi szövetségre a Jobbik.

Hangsúlyozta: mindkettejük elképzelése az, hogy nem a külföldi multik földfelvásárlása, hanem a magyar föld kincseit hasznosító kisvállalkozások boldogulása a jövő záloga.

A 2022-es választás nagy tanulsága is az, hogy a vidék Magyarországa nélkül nincsen kormányváltás - mondta Gyöngyösi Márton, hozzátéve, a Fidesszel szemben nincs, aki jobboldali keresztény konzervatív alternatívát nyújtana.

Balogh Károly, a Független Kisgazdapárt elnöke azt hangsúlyozta: a megállapodás mérföldköve a párt fejlődésének.

Vidéken, a kis falvakban, a mezővárosokban tartósan jelen vagyunk - mondta pártjáról, hozzátéve, ezen a területen érezhető tevékenysége az ellenzéki pártok közül csak a Jobbiknak van.

Csak olyan együttműködésnek van értelme, aminek a célja a vidék visszahódítása a Fidesz hazug és nemzetellenes uralma alól - jelentette ki.

Bencze János, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője elmondta: a két párt közös országjárást szervez, majd az ennek során feltárt problémákra megoldást kínáló közös programot dolgoznak ki.

Atyánszky György, az FKgP alelnöke azt idézte fel: nem előzmény nélküli ez a megállapodás, hiszen már 2018-ban visszaléptették valamennyi jelöltjüket a Jobbik színeiben indulók javára.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×