eur:
390.67
usd:
366.19
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Jupiterimages/Getty Images

Megvan a dunakeszi menzabotrány bűnbakja

Dunakeszi polgármestere múlt pénteken jelentette be, hogy a közétkeztetésben tapasztalt áremelés miatt rendkívüli testületi ülést hív össze a keddi napra és teljes körű kivizsgálást kér. Árakról és a további intézkedésekről is döntöttek.

A testületi ülésen a képviselők egyhangúan fogadták el a polgármester javaslatát, miszerint visszavonják a közétkeztetésben november 1-jén életbe lépő áremelést, a vizsgálat idejére a különbözetet pedig havonta átvállalja az önkormányzat – számolt be a dunakeszipost.hu.

Úgy tűnik, Nagy Attila (Jobbik) képviselő nem végezte jól a munkáját, hiszen eddig tanácsnoki szinten hozzá tartozott a közétkeztetés területe. Bilinszky Ferenc (MSZP) képviselő, a pénzügyi és jogi bizottság elnöke ennek hangot is adott, ugyanis javaslatára a testület arról is döntött, hogy megszünteti a képviselő megbízását, és az ügy fontossága miatt polgármesteri szintre emeli a közétkeztetés koordinálását.

A lap érdekességként megjegyzi, hogy miután a döntést Nagy Attila is megszavazta,

„gyakorlatilag elismerte, hogy nem tudta megfelelően kezelni a feladatot”.

A képviselők a fentiek mellett úgy határoztak, hogy a szülőket és szakértőket bevonva egy jól dokumentálható kóstolási rendszert vezetnek be. Ilyen egyébként a jobbikos képviselő tanácsnoksága előtt már működött Dunakeszin. Emellett arról is döntött a testület, hogy a Dunakeszi App fejlesztésével lehetőséget biztosítanak a szülői vélemények megjelenésére.

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×