eur:
395.3
usd:
365.74
bux:
70237.82
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal
Nyitókép: Jupiterimages/Getty Images

Megvan a dunakeszi menzabotrány bűnbakja

Dunakeszi polgármestere múlt pénteken jelentette be, hogy a közétkeztetésben tapasztalt áremelés miatt rendkívüli testületi ülést hív össze a keddi napra és teljes körű kivizsgálást kér. Árakról és a további intézkedésekről is döntöttek.

A testületi ülésen a képviselők egyhangúan fogadták el a polgármester javaslatát, miszerint visszavonják a közétkeztetésben november 1-jén életbe lépő áremelést, a vizsgálat idejére a különbözetet pedig havonta átvállalja az önkormányzat – számolt be a dunakeszipost.hu.

Úgy tűnik, Nagy Attila (Jobbik) képviselő nem végezte jól a munkáját, hiszen eddig tanácsnoki szinten hozzá tartozott a közétkeztetés területe. Bilinszky Ferenc (MSZP) képviselő, a pénzügyi és jogi bizottság elnöke ennek hangot is adott, ugyanis javaslatára a testület arról is döntött, hogy megszünteti a képviselő megbízását, és az ügy fontossága miatt polgármesteri szintre emeli a közétkeztetés koordinálását.

A lap érdekességként megjegyzi, hogy miután a döntést Nagy Attila is megszavazta,

„gyakorlatilag elismerte, hogy nem tudta megfelelően kezelni a feladatot”.

A képviselők a fentiek mellett úgy határoztak, hogy a szülőket és szakértőket bevonva egy jól dokumentálható kóstolási rendszert vezetnek be. Ilyen egyébként a jobbikos képviselő tanácsnoksága előtt már működött Dunakeszin. Emellett arról is döntött a testület, hogy a Dunakeszi App fejlesztésével lehetőséget biztosítanak a szülői vélemények megjelenésére.

Címlapról ajánljuk

A NATO nukleáris képességeiben is változás jön Jens Stoltenberg szerint

Magyarországi látogatása után szerda este már Brüsszelben tartott sajtótájékoztatót a NATO főtitkára, mielőtt a tagállamok védelmi miniszterei egyeztetésbe kezdenek a júliusi NATO-csúcsra. A jövőt vázolva kulcsfontosságú témákról ejtett szót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
Itt a várva várt kamatdöntés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Itt a várva várt kamatdöntés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően azonban Európában emelkedtek a tőzsdék. A délutáni amerikai inflációs adatok pozitív meglepetést okoztak: havi és éves alapon is kisebb volt a fogyasztói árak növekedésének üteme az Egyesült Államokban. Az inflációval azonban még nem ért véget a mai nap, ugyanis este 8-kor jött a Fed kamatdöntése, ahol a várakozásoknak megfelelően az amerikai jegybank nem változtatott az irányadó kamaton. A piacok a jegybankelnök Jerome Powell szavaira figyelnek: a ma délutáni inflációs adatok közlését követően a kamatdöntés tekintetében valamivel egyértelműbbé vált a kép, a szeptemberi kamatcsökkentés esélye megnőtt, a jegybankelnök azonban jelezte, hogy idén már csak egy kamatvágásra lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×