eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai egy robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án. Az M1 értesülése szerint egy rendőr meghalt, miközben intézkedtek egy családi háznál, ahol a fenyegető - az eddigi információk szerint - felrobbantott egy ismeretlen tárgyat. A robbantás során 6-7 ember súlyosan megsérült.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Esztergomi robbantás: újabb információk

Lapértesülés szerint egy zavart elméjű férfi Esztergom kertvárosában rendőri intézkedés közben felrobbantott vélhetően egy gázpalackot.

A robbanás következtében egy rendőr az életét vesztette, hat további sérültről tudunk.

A Magyar Nemzetnek megerősítették, Pintér Sándor belügyminiszter a robbanás helyszínére érkezett.

Úgy tudja a lap, a fenyegetőző férfi, mielőtt felrobbantotta a gázpalackot, felöntötte a szobát és amit ért benzinnel, utána történt a tragédia és halt meg egy TEK-es rendőr. Információik szerint a hat-hét sérült rendőr közül három állapota súlyos.

A nyomozó ügyészség vizsgálatot indított hivatalos személy elleni minősített erőszak miatt. A rendőri és ügyészségi intézkedés jelenleg is tart.

Robbantási szakértők a helyszíni fotók alapján valószínűsítik, hogy gázpalack robbant és nem robbanóanyag. A ház gyakorlatilag megsemmisült, a zavart elméjű robbantó túlélési esélyei is csekélyek lehetnek.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) felszámoló egységei teljes egészében lezárták a robbantás helyszínéhez vezető utakat. Oda csak a mentőegységek és a rendőrök mehetnek be.

A sérültek száma egyelőre ismeretlen, ám néhány perce még mindig szállítottak el mentővel sérültet egyes hírek szerint a tatabányai megyei kórházba, ahol egy teljes osztályt kiürítettek a sérültek fogadásához.

Nem hivatalos információ szerint a zavart elméjű férfi a délelőtti órákban kezdett robbantással fenyegetőzni, és egész nap folytatta azt. A hivatalos protokoll szerint a Terrorelhárítási Központot kell riasztani ilyen esetekben. Ez történt ezúttal is. A TEK felszámoló egységével érkező túsztárgyaló próbálta meggyőzni az egyre agresszívabb férfit, hogy hagyjon fel a szándékával, ám nem járt sikerrel.

Az eddigi adatok szerint gázpalackot vagy gázpalackokat robbantott fel, a robbanásban egy rendőr, vélhetően terrorelhárító az életét vesztette.

A tettes állapotáról nincs hír, ám valószínűleg a súlyosan sérültek között van.

Tizenöt éve történt utoljára rendőrgyilkosság Esztergomban. Az Infostart szerint egy férfi bántalmazta a vele egy házban lakó édesanyját. Az ittas elkövető a rendőrök érkezése előtt egy melléképületben bújt el, majd az ajtót kinyitva, az őt békítő járőrt a szúnyoghálón keresztül mellbe lőtte. A rendőr a helyszínen életét vesztette.

Az Origo.hu arról írt, hogy a robbantásnak nincs köze a Fidesz-frakcióüléshez, onnan négy kilométerre, a Búbánatvölgyben történt.

Címlapról ajánljuk

A NATO-tagság ígérete helyett mást kínál Ukrajnának Csehország

„Csehország kétoldalú biztonsági megállapodást készít elő Ukrajnával, amelyet májusban vagy júniusban köthetnek meg” – jelentette be Petr Pavel cseh köztársasági elnök a Vilniusban tartott Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozón. A szlovák külügyminiszter megerősítette, hogy Robert Fico kormánya támogatja az Ukrajna által kezdeményezett júniusi békekonferenciát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Az uniós foglalkoztatás és szociálpolitika elmúlt 20 éve

Az uniós foglalkoztatás és szociálpolitika elmúlt 20 éve

A Magyar Közgazdasági Társaság „20 éve az Európai Unióban és a jövő” címmel számos – szakmai partnerszervezettel együttműködve – szakterületenként tekinti át hazánk két évtizedes uniós tagságának tapasztalatait, eredményeit. A következő napokban-hetekben hat rövid elemzésben foglaljuk össze az egy éven át tartó konferenciasorozat eddigi tanulságait, eredményeit.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×