eur:
389.3
usd:
362.85
bux:
68126.5
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai egy robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án. Az M1 értesülése szerint egy rendőr meghalt, miközben intézkedtek egy családi háznál, ahol a fenyegető - az eddigi információk szerint - felrobbantott egy ismeretlen tárgyat. A robbantás során 6-7 ember súlyosan megsérült.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Esztergomi robbantás: újabb információk

Lapértesülés szerint egy zavart elméjű férfi Esztergom kertvárosában rendőri intézkedés közben felrobbantott vélhetően egy gázpalackot.

A robbanás következtében egy rendőr az életét vesztette, hat további sérültről tudunk.

A Magyar Nemzetnek megerősítették, Pintér Sándor belügyminiszter a robbanás helyszínére érkezett.

Úgy tudja a lap, a fenyegetőző férfi, mielőtt felrobbantotta a gázpalackot, felöntötte a szobát és amit ért benzinnel, utána történt a tragédia és halt meg egy TEK-es rendőr. Információik szerint a hat-hét sérült rendőr közül három állapota súlyos.

A nyomozó ügyészség vizsgálatot indított hivatalos személy elleni minősített erőszak miatt. A rendőri és ügyészségi intézkedés jelenleg is tart.

Robbantási szakértők a helyszíni fotók alapján valószínűsítik, hogy gázpalack robbant és nem robbanóanyag. A ház gyakorlatilag megsemmisült, a zavart elméjű robbantó túlélési esélyei is csekélyek lehetnek.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) felszámoló egységei teljes egészében lezárták a robbantás helyszínéhez vezető utakat. Oda csak a mentőegységek és a rendőrök mehetnek be.

A sérültek száma egyelőre ismeretlen, ám néhány perce még mindig szállítottak el mentővel sérültet egyes hírek szerint a tatabányai megyei kórházba, ahol egy teljes osztályt kiürítettek a sérültek fogadásához.

Nem hivatalos információ szerint a zavart elméjű férfi a délelőtti órákban kezdett robbantással fenyegetőzni, és egész nap folytatta azt. A hivatalos protokoll szerint a Terrorelhárítási Központot kell riasztani ilyen esetekben. Ez történt ezúttal is. A TEK felszámoló egységével érkező túsztárgyaló próbálta meggyőzni az egyre agresszívabb férfit, hogy hagyjon fel a szándékával, ám nem járt sikerrel.

Az eddigi adatok szerint gázpalackot vagy gázpalackokat robbantott fel, a robbanásban egy rendőr, vélhetően terrorelhárító az életét vesztette.

A tettes állapotáról nincs hír, ám valószínűleg a súlyosan sérültek között van.

Tizenöt éve történt utoljára rendőrgyilkosság Esztergomban. Az Infostart szerint egy férfi bántalmazta a vele egy házban lakó édesanyját. Az ittas elkövető a rendőrök érkezése előtt egy melléképületben bújt el, majd az ajtót kinyitva, az őt békítő járőrt a szúnyoghálón keresztül mellbe lőtte. A rendőr a helyszínen életét vesztette.

Az Origo.hu arról írt, hogy a robbantásnak nincs köze a Fidesz-frakcióüléshez, onnan négy kilométerre, a Búbánatvölgyben történt.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Befolyásolhatja a mai kereskedést, hogy ma délután érkezik az amerikai munkanélküliség legfontosabb mutatója, hiszen a munkanélküliség bármilyen irányba történő elmozdulása óriási jelentőséggel bír. Ami pedig az előjeleket illeti, a határidős indexek állása alapján az európai és az amerikai tőzsdék is pluszban nyithatnak majd.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×