eur:
389.05
usd:
367.86
bux:
55743.01
2023. szeptember 29. péntek Mihály
Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke (b) és Hiller István, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) választmányi elnöke nyilatkozik a sajtó unkatársainak, miután virágot helyeztek el Nagy Imre szobránál a Vértanúk terén az 56-os vértanúk emléknapján, a néhai miniszterelnök és mártírtársai kivégzésének 60. és újratemetésének 29. évfordulóján, 2018. június 16-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Elárulta Hiller István, kit támogat majd az MSZP a főpolgármester-választáson

Nem feltétel nélkül, de a Magyar Szocialista Párt támogatja Karácsony Gergelyt a főpolgármester-jelöltségben a 2024-es önkormányzati választásokon - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Hiller István, az MSZP országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke.

A politikus kifejtette: fontos kérdésnek tartja, hogy Budapesten továbbra is országos értelemben ellenzéki főpolgármester legyen.

"Nem feltételek nélkül, de Karácsony Gergelyt támogatni érdemes, mert neki van a legnagyobb esélye, hogy megtartsa és továbbvigye a főpolgármesterséget" – jelentette ki Hiller István az InfoRádió Aréna című műsorában.

Megjegyezte, számos problémás kérdés van, főleg a múltra vonatkozólag, például a miniszterelnök-jelölti visszalépést

"ordenáré hibának" tekintette,

de látja "a fától az erdőt" és nem az érzelmeire hallgat, hanem arra a racionalitásra, hogy ha neki van a legnagyobb esélye, akkor nem szabad megosztani az ellenzéki erőket, hanem a legnagyobb eséllyel kell biztosítani a főpolgármesteri tisztséget egy ellenzéki politikus számára.

Ugyanakkor a szocialista párt rendelkezik fővárosi szintű és területi szintű kitűnő vezetőkkel, és azt kívánják, hogy majd a választásokon a támogatás legyen kölcsönös és, hogy ezek a politikusaik a legjobb eséllyel legitim megválasztott vezetőként folytathassák a munkájukat – utalt arra, mit várnak Karácsony támogatásáért cserébe.

Az Aréna című műsor teljes beszélgetését alább meghallgathatják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János: az uniós ígérgetés ellenére nem sok minden történt

Bóka János: az uniós ígérgetés ellenére nem sok minden történt

Európai Unió jövőbeli bővítése volt a legfőbb téma az EU Általános Ügyek Tanácsa Spanyolországban tartott informális ülésén. A tanácskozás részt vett Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter, akinek az elmondása szerint a tagállamok fokozatos integrációval gyorsítanák a Nyugat-Balkáni országok csatlakozását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.29. péntek, 18:00
Vinkó József
a Magyar Konyha főszerkesztője
Elárulta Moszkvát szövetségese, új fronton éleződhet ki a lengyel-ukrán vita - Háborús híreink pénteken

Elárulta Moszkvát szövetségese, új fronton éleződhet ki a lengyel-ukrán vita - Háborús híreink pénteken

Egyre gyűlnek a bizonyítékok arról, hogy az Oroszországgal jó viszont ápoló Szerbia fegyvereket szállít Ukrajnának. Lengyelország szerint Kijev lehetett volna "segítőkészebb" az országba becsapódott ukrán rakéta kivizsgálása során. Egyes hírek szerint a Szabad Oroszország Légió ismét betört Belgorod megyébe, az ukrajnai frontokon azonban továbbra is csak minimális területi nyereségekről számolhat be Kijev. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×