eur:
384.52
usd:
353.48
bux:
70026.15
2024. május 28. kedd Csanád, Emil
Fotó: Budapesti Közlekedési Központ
Nyitókép: Budapesti Közlekedési Központ

Több helyen átszabják a kerékpáros közlekedést a fővárosban - térkép

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerint az átalakításokkal biztonságosabb lesz a kerékpározás a főútvonalak mellett.

A II., a III. és a XIII. kerületben is megkezdődtek azok a munkák, amelyek a kerékpáros, illetve a gyalogos közlekedés biztonságát is jelentősen javítják – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A Felhévíz, Újlak, Óbuda, Újlipótváros és Vizafogó területén megvalósuló projekt tervezésekor szempont volt, hogy biztonságos kerékpáros kapcsolatok jöjjenek létre, és a létrejövő útvonalak csatlakozzanak a hálózat jelenlegi, illetve tervezett szakaszaihoz.

Az Árpád fejedelem útja–Margit híd–Nagykörút–Lehel utca–Róbert Károly körút–Dagály sétány–Árpád híd–Vörösvári út által határolt projektterület egyik kiemelt helyszíne a Serfőző utca és az Árpád fejedelem útja kereszteződése. Itt a közlekedők biztonsága érdekében a BKK megemeli és beszűkíti az útpályát a Serfőző utcából az Árpád fejedelem útjára jobbra kanyarodó sávban,

ami elősegíti, hogy a gépjárművek a lehető legkisebb sebességgel haladjanak át a kereszteződésen.

Piros útburkolati jellel teszik láthatóbbá mindkét kanyarodósávban a kerékpárút átvezetését és a kerékpárral közlekedők elsőbbségét, valamint úgynevezett irányhelyes kerékpársávot jelölnek ki az Árpád fejedelem útján a városhatár irányába.

Térkép: Budapesti Közlekedési Központ
Térkép: Budapesti Közlekedési Központ

A Viza utca–Népfürdő utca csomópontban régóta megvalósítani kívánt fejlesztéssel válik biztonságosabbá a gyalogosok és a kerékpárral közlekedők átkelése a Duna-part és a sűrűn lakott belsőbb területek között. A Margitsziget északi részén irányhelyes kerékpársávok és további közlekedésbiztonsági intézkedések javítják az Árpád hídra a fel- és lehajtást.

A BKK tájékoztatása szerint az átalakítások révén

biztonságosabb lesz a kerékpározás a főútvonalak mellett,

az új csomóponti átvezetések megvalósításával vagy a már meglévők átalakításával pedig jelentősen csökkennek a közúti közlekedés veszélyei a Váci úton, a Viza utca–Népfürdő utca csomópontban, illetve a Vörösvári úti kereszteződésekben. Több egyirányú utca megnyílik a kétirányú kerékpáros forgalom előtt a XIII. kerületben.

A több kerületet is érintő beruházás egy nagyobb fejlesztési program, a Budapesti Mobilitási Terv 2030 része: Kőbányán, Kispesten, valamint Pesterzsébeten is zajlik a kivitelezés, Újbudán hamarosan kezdődik, a XV. kerületben pedig már véget ért a munka.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.28. kedd, 18:00
Ungár Péter
az LMP társelnöke és EP-listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×