eur:
391.91
usd:
362.35
bux:
65746.76
2024. február 28. szerda Ákos, Bátor
A siófoki kikötő a siófoki Nagystrandon álló, korábban a hannoveri világkiállításon működő, 70 méter magas óriáskerékről fotózva 2015. június 25-én. Az óriáskerék augusztus 9-ig lesz a strandon. Negyven kabinjában mintegy háromszáz személy foglalhat helyet, éjszaka harmincezer égő világítja meg.
Nyitókép: MTI/Nagy Lajos

Áll a bál Siófokon, vége a szabadstrandnak és az ingyenes parkolónak

A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) közgyűlése arról határozott, hogy elad egy Siófok központjában lévő ingatlant.

Eladja a Bahart az egykori halászati telek nagy részét (a Vitorlás utcai körforgalomnál), melyet az utóbbi években a város bérelt a hajózási társaságtól és ingyenes parkolóként biztosított a helyieknek és a turistáknak. Erről született döntés a Bahart közgyűlésén – írja a Siófoki Hírek.

A szavazáson Lengyel Róbert, Siófok polgármestere nemmel voksolt a telekeladásra, de 88 százalék volt az igen voksok aránya, miután Siófok részvényhányada csak 10 százaléknyi, a többi tóparti önkormányzat részesedése ennél is jóval kisebb.

A siófokiak és az ide érkező nyaralók érdeke az lett volna, hogy maradjon a parkoló, a Bahart és a többségi tulajdonos állam érdekei azonban mások, ebben a helyzetben ezt csak tudomásul venni tudjuk – így Lengyel Róbert. – Az így keletkező nem kis parkolási problémákat pedig nekünk kell majd valahogyan megoldanunk.”

Nem csak parkoló szűnik meg, hanem a szabadstrandi terület is csökken: az Ezüstparton egy olyan DRV-ingatlant értékesít az állami vagyonkezelő, amit eddig a város bérelt és szabadstrandként hasznosult.

Címlapról ajánljuk
Harvard-felmérés: nem számít, ha Trumpot elítélik – Fekete Rajmund az amerikai elnökválasztásról

Harvard-felmérés: nem számít, ha Trumpot elítélik – Fekete Rajmund az amerikai elnökválasztásról

Donald Trump volt amerikai elnök a republikánus előválasztáson fölényesen nyerte el Dél-Karolinát, így a saját államában verte meg egyetlen riválisát, Nikki Haley-t. Az előrejelzések is Trump győzelmét jósolták, de akkor miért harcol még Nikki Haley? Erről is kérdeztük Fekete Rajmundot, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének tudományos segédmunkatársát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.28. szerda, 18:00
Szenes Zoltán
professor emeritus, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Magyar Hadtudományi Társaság elnöke
Telekomosok figyelem! Több szolgáltatás nem lesz elérhető karbantartás miatt

Telekomosok figyelem! Több szolgáltatás nem lesz elérhető karbantartás miatt

A Magyar Telekom informatikai rendszereinek ütemezett karbantartása miatt 2024. március 14-én 18 órától várhatóan 2024. március 16-án 8 óráig a Telekom alkalmazás, a Telekom fiók, a telekom.hu és az Üzleti önkiszolgáló portál nem lesz elérhető, valamint március 14-én csütörtökön az üzletek is a nyitvatartási időnél hamarabb, 18 órakor bezárnak. A karbantartás ideje alatt a 1414-es lakossági és a 1400-ás üzleti telefonos ügyfélszolgálat korlátozott funkciókkal áll rendelkezésre és a várakozási idő is az átlagosnál hosszabb lehet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×