eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora beszél az uniós fejlesztések nyílt napja elnevezésű, a Miniszterelnökség által szervezett  programsorozat első állomásán, a Zeneakadémián, a nagyteremben 2016. október 29-én. A rendezvényen az intézmény felújításának bemutatása mellett koncerteket hallhat a közönség.
Nyitókép: Kallos Bea (MTI)

Öten akarnak most rektorok lenni a Zeneakadémián

A Zeneakadémia rektori posztjára öt pályázat érkezett a megismételt eljárás során. Postán azért még érkezhet paksaméta.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektori pozíciójára kiírt ismételt pályázati felhívás benyújtási határideje a meghirdetéstől számított 30. napon, augusztus 21-én este lejárt. Jelenleg öt pályázó személye ismert:

  • Győriványi György Sándor
  • Keller András
  • Kutnyánszky Csaba
  • Marosi László
  • Tóth Péter.

Mint az intézményt fenntartó kulturális tárca szerdai közleményében rögzíti, a pályázat benyújtása történhetett postai vagy személyes úton is, így a pályázók köre egyelőre nem tekinthető véglegesnek.

A fenntartó a rektori megbízásra benyújtott valamennyi, a pályázati feltételeknek megfelelt pályázatot megküldi az egyetemi szenátus részére. A vonatkozó jogszabályi előírások és az egyetem alapító okiratában foglaltak szerint a pályázatokat a szenátus az elbírálás keretében rangsorolja, ezt követően a fenntartónak felterjeszti a rektori kinevezés érdekében, várhatóan szeptemberben.

A jelenlegi rektor megbízatása október 31-én lejár, ennek megfelelően az egyetem új vezetője munkáját november 1-jén kezdi meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 09:47
×
×
×
×