eur:
393.45
usd:
363.11
bux:
66135.71
2024. február 29. csütörtök Elemér
Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora beszél az uniós fejlesztések nyílt napja elnevezésű, a Miniszterelnökség által szervezett  programsorozat első állomásán, a Zeneakadémián, a nagyteremben 2016. október 29-én. A rendezvényen az intézmény felújításának bemutatása mellett koncerteket hallhat a közönség.
Nyitókép: Kallos Bea (MTI)

Öten akarnak most rektorok lenni a Zeneakadémián

A Zeneakadémia rektori posztjára öt pályázat érkezett a megismételt eljárás során. Postán azért még érkezhet paksaméta.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektori pozíciójára kiírt ismételt pályázati felhívás benyújtási határideje a meghirdetéstől számított 30. napon, augusztus 21-én este lejárt. Jelenleg öt pályázó személye ismert:

  • Győriványi György Sándor
  • Keller András
  • Kutnyánszky Csaba
  • Marosi László
  • Tóth Péter.

Mint az intézményt fenntartó kulturális tárca szerdai közleményében rögzíti, a pályázat benyújtása történhetett postai vagy személyes úton is, így a pályázók köre egyelőre nem tekinthető véglegesnek.

A fenntartó a rektori megbízásra benyújtott valamennyi, a pályázati feltételeknek megfelelt pályázatot megküldi az egyetemi szenátus részére. A vonatkozó jogszabályi előírások és az egyetem alapító okiratában foglaltak szerint a pályázatokat a szenátus az elbírálás keretében rangsorolja, ezt követően a fenntartónak felterjeszti a rektori kinevezés érdekében, várhatóan szeptemberben.

A jelenlegi rektor megbízatása október 31-én lejár, ennek megfelelően az egyetem új vezetője munkáját november 1-jén kezdi meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.29. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa
Benéztük a lakáspiaci fordulatot? - Nem az vár a magyarokra, amire sokan számítanak

Benéztük a lakáspiaci fordulatot? - Nem az vár a magyarokra, amire sokan számítanak

Csökkentek a hitelkamatok, újra emelkednek a reálbérek, idén lesz magyar GDP-növekedés, a CSOK Plusz elindult, a lakossági állampapírkamat feleződött. Mi következhetne ebből, ha nem az, hogy újra beindul az ingatlanpiac? Hétről hétre egyre több ilyen előrejelzéssel találkozunk, melyekből talán a legmarkánsabb Balásy Zsolt (Hold Alapkezelő) véleménye. Minőségét tekintve ez a „beindulás” sokkal szürkébb lesz, mint arra nagyon sokan számítanak: 15-20%-kal nőhet az adásvételek száma idén, de az árak emelkedése vékonyka marad, nagy átlagban akár 2-3 éven keresztül sem lesz nagyobb az ingatlanárak emelkedése, mint az infláció. Mindeközben a saját lakhatási célra ingatlant vásárlók nem lesznek jobb helyzetben: a lakáshitelkamatok csökkenésének nincs érdemi valószínűsége, a nominális árak nem lesznek alacsonyabbak, így a kivárás nem tűnik reális alternatívának.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×