eur:
389.55
usd:
361.69
bux:
68437.9
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
A device with a valve which can be turned on or off to control the flow of a liquid from a pipe. The faucet body is usually made of brass, though die-cast zinc and chrome-plated plastic are also used.
Nyitókép: WIN-Initiative/Neleman/Getty Images

Egy napja nincs víz egy Pest vármegyei településen

Sülysápon csőtörés történt, és csak mostanra sikerült visszaállítani a vízszolgáltatást.

Egy csőtöréssel kezdődött csütörtökön, de még péntek reggel nyolc órára sem állt helyre a vízközmű-szolgáltatás a Pest vármegyei, a fővárostól mindössze 40 kilométerre található Sülysápon – írja a Telex. A helyi lakók szerint csütörtökön már elhárították a hibát, de amint nyomás alá helyezték a rendszert, eltört a főnyomócső.

Sülysáp város hivatalos Facebook-oldala szerint az történt, hogy a csőtörés javítása után, 16:00 óra körül a vízszolgáltató kinyitotta a tolózárakat, és légteleníteni szerették volna a hálózatot. „Víz azonban nem érkezett, annak ellenére, hogy a tározó szintjelzője azt jelezte, hogy a tározó tele van. Utóbb kiderült, hogy ez a jelzés nem volt valós, a szintjelző »felakadt«, ezért a kutak nem kapcsoltak. Ezt követően a kutak kézi indítását kezdeményezték, de ekkor már a tározók és a hálózat is teljesen leürült.”

A vízszolgáltatási probléma nem kizárólag a lakosságnak okoz gondot: a kis és közepes méretű ventilátormotorok tekercselésével, összeszerelésével foglalkozó ebm-papst Hungary Kft. sülysápi telephelyén a délelőttös műszakot lemondták, és nem sokkal kilenc óra előtt a délutánosat is, mert „biztos információt nem kaptunk, hogy mikor áll helyre a víz ellátás”.

Reggel kilenc óra környékén Sülysáp hivatalos Facebook-oldalán megjelent egy bejegyzés, amely szerint „a TRV Zrt. munkatársai megtalálták a vízhiányt okozó hibát, minek megkezdték a javítását. A kutak folyamatosan termelnek, így kezd helyreállni a nyomás a rendszerben. A település alacsonyabban fekvő részein már ismét folyik a víz a csapokból, lassan töltődik vissza a rendszer. A magasabban fekvő területeken még néhány órába is telhet, mire újra helyreáll a nyomás. Ezért a Rákóczi úton, az Úri úton lajtos kocsikból tudnak vételezni vizet. Hamarosan a Kastélykertnél és a sápi focipályán is vízvételi pontot alakítanak ki a TRV munkatársai.”

A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. szerint már nem csak az alacsonyabban fekvő lakóházakban, hanem a magasabban álló ingatlanokban is újra van víz, de a településen lajtoskocsikból is vételezhetnek ivóvizet a lakosok. A vízellátást egy meghibásodott műszaki berendezés és egy nagy átmérőjű fővezeték csőtörése akadályozta. Az eltörött szakasz kizárása után azonnal elkezdett újra töltődni a rendszer, így fokozatosan minden háztartásban helyreáll majd a víznyomás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
A pesti Csikágó újraéled

A pesti Csikágó újraéled

Budapest talán egyik legtöbbször sztereotipizált városrésze a VIII. kerület. A negatív konnotációktól most elvonatkoztatva gondoljunk csak bele, hogy a területén található a Palotanegyed, illetve megannyi ismert galéria választotta ezt a környéket székhelyéül. A nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Műtárgyak Éjszakája Fesztivál idén több mint 100 művészeti programot sorakoztat fel. Ezekből válogattunk számotokra, különös figyelmet fordítva a VIII. kerület művészeti, kulturális sokszínűségére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×