eur:
389.65
usd:
364.78
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Stég Balatonfenyves közelében 2019. november 22-én. A  jogszabály szerint a stégek október 31-ig maradhatnak a vízben, mert később balesetveszélyesek lehetnek, ha befagy a Balaton.
Nyitókép: MTI/Varga György

Flexelős stégbontás a Balatonon - megszólalt a vízügy

Amíg a folyókon az árhullámok, a Balatonnál a tavat használó emberek adnak feladatot a vízügy szakembereinek: Balatonmáriafürdőn az illegális stégeket bontják. Siklós Gabriellával, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivőjével beszélgettünk.

A Balatonnál jelenleg a természet nem ad feladatot, miután szokatlan mód – az időjárásnak köszönhetően – emelkedett a vízállás augusztusban. Annál inkább az illegális stégek, amik bontását a vízügy emberei végzik.

Siklós Gabriella tájékoztatása szerint a balatonmáriafürdői eset nem egyedi. Mint mondta, minden ilyen bontási munkát alapos utánajárás előzi meg, egyértelműen tisztázva a jogi körülményeket.

„Ha nem találjuk a tulajdonost, ha nem állami területről van szó, ha tudjuk, hogy nem bérlik, ott elkezdődik az illegális stégek elbontása”

– fogalmazott az OVF szóvivője.

A bontási munkálatok – a polgármesterekkel egyeztetve – addig folytatódnak, ameddig arra szükség van, de csak ott, ahol nem lehet a tulajdonosokat beazonosítani – ismételte meg a szóvivő.

Ahol a tulajdonos azonosítható, ott a vízügyi hatóságnak kell fellépnie, ami viszont nem az Országos Vízügyi Főigazgatósághoz tartozik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×