eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Látogatók úsznak a fővárosi Széchenyi fürdőben 2021. május 1-jén. Ezen a napon ütemezett nyitás kezdődött a koronavírus-járvány miatt bezárt budapesti fürdőkben. Első lépcsőben a Széchenyi, a Gellért, a Rudas, a Lukács, a Paskál és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő nyitották meg kapuikat a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára. A 18 éven aluliak és a gyógyászati szakrendelésre beutalóval érkező vendégek számára nem szükséges a védettségi igazolvány. A 18 éven aluliak kizárólag felügyelettel látogathatják a fürdőket.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A Széchenyi Fürdő is megsérült a szombati viharban

Több fővárosi strand, köztük a Széchenyi Fürdő épülete is megsérült a hétvégi viharban. Körkép.

Szinte valamennyi fővárosi strandot és fürdőt érintette a szombati vihar, de a Csepeli Strand kivételével, ha az időjárás is engedi, már valamennyi fürdőhelyet használhatják a budapestiek.

"Két helyen okozott jelentősebb károkat az időjárás. Pesterzsébeten nagyon erős viharzóna volt, aminek következtében befolyt a pénztárakba és a gépházakba is a víz. A gépészeknek folyamatosan szivattyúzniuk kellett a vizet ki a gépházakból. Emellett megsérültek a külterületi, nyitott részek, mivel a füves területek több helyen nem tudták elszívni a lzúduló iszonyatos mennyiségű csapadékot. Az így keletkezett károk helyreállításán a cég kertészei folyamatosan dolgoznak" - mondta el az InfoRádióban Borosné Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója.

A fővárosi fürdőcég vezetője arról is beszélt, hogy a vihar miatt komoly károk keletkeztek a Széchenyi fürdőben.

"Az egyik irodánk előtti mennyezet a tetőre zúduló óriási víz miatt leszakadt és a stukkó is leszakadt a tetőnél. Beázott a gyönyörű márványtermünk. Gyakorlatilag a bejárati ajtók alatt ömlött befelé a víz a fürdőbe, de ott szerencsére a kollégák nagyon észnél voltak, így a hajnali órákra sikerült mindent helyreállítani, ami a vendégek fogadásához szükséges volt."

Még zajlik a károk felmérése az összes fürdőben, ezeket majd összesítve küldik a biztosítónak.

Borosné Szűts Ildikó a viharkárok kapcsán megemlítette azt is, hogy a fővárosi strandok forgalma idén a kedvezőtlen időjárás miatt jelentősen elmarad a tavalyitól. Idén júniusban százezer vendéggel kevesebb volt a strandok forgalma, mint 2022 azonos időszakában. A júliusi forgalomról pedig azt lehet elmondani, hogy bár az már megközelítette, de még mindig nem érte el a 2022. évi júliusi forgalom szintjét.

Most abban bíznak, hogy az időjárási előrejelzések szerint a hétvégén és a jövő héten visszatér a nyár, és talán pár erős strandnap is lehet.

Várakozásaik szerint a fővárosi strandok várhatóan augusztus 31-éig, a zárt fürdőrésszel rendelkező strandok pedig az időjárástól függően valószínűleg szeptember közepéig lesznek majd még nyitva.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fáklyával állunk az alagút végén – új albummal készül Leslie Mándoki

"Fáklyával állunk az alagút végén" – új albummal készül Leslie Mándoki

Új albummal jelentkezik május 10-én a 30 éves Mandoki Soulmates. A lemez a digitális csalások és átverések korszakában a “visszatérés az analóghoz” életérzést hivatott bemutatni, az albumot ugyanis teljesen analóg módon vették fel és állították elő. A dalszövegek a kortárs világválságokat célozzák meg. Az InfoRádió a dalszerző-producer-énekest kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×