eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Nyitókép: Facebook/Borbély Lénárd

Egy időre bezár Budapest egyik legnagyobb strandja, egy duna-parti szakaszra se lehet lemenni - képek

A viharok miatt károk keletkeztek benne, nem lehetne biztonságosan megnyitni a látogatók előtt. A Kis-Duna partján is olyan állapotok vannak, hogy az emberek távol maradására szólított fel a kerületvezető.

Borbély Lénárd csepeli polgármester a Facebookon közölte szombaton, hogy a vihar hatalmas károkat okozott a kerület számos pontján, mások mellett a csepeli strandon is. Utóbbi helyszínen fák dőltek ki, vagy dőltek meg annyira, hogy épületeket veszélyeztetnek.

A strand vezetőségével ezért úgy döntöttek, hogy a fürdőzők biztonsága érdekében, a helyreállítási munkák befejezéséig, a Csepeli Strandfürdő zárva tart.

A nyitás idejéről később adnak tájékoztatást.

A szombat hajnali vihar okozta károk felmérése még mindig tart. A vihar különösen nagy pusztítást okozott a Kis-Duna-parton - tudósított Borbély Lénárd vasárnap reggel.

"Kollégáim erőn felül folyamatosan azon dolgoznak, hogy a területet mielőbb újra birtokba vehessék a csepeliek. Ezúton szeretnénk mindenkit fokozottan arra kérni, hogy amíg a Kis-Duna-part környezetét biztonságossá nem tesszük, addig ne látogassanak le saját biztonságuk, illetve a munkavégzés biztosítása érdekében" - üzent a lakosságnak a polgármester.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×