eur:
388.92
usd:
363.44
bux:
68130.83
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Ungár Péter, az LMP képviselője az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. június 14-én.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Rendesen egymásnak esett az LMP és a Momentum

Az LMP szerint a Momentum a kordonbontásokkal politikai haszonszerzésre használja fel a pedagógusok ügyét, a Momentum szerint viszont az LMP konstruktív ellenzékisége a Fidesz és a kormány malmára hajtja a vizet. A két ellenzéki párt vezetői az ATV Egyenes beszéd című műsorában vitatkoztak.

A társutas politikát folytató LMP konstruktív ellenzékiségével nem lehet eredményeket elérni jelentette ki a műsorban Kele János a Momentum elnökségi tagja.

"Mi a Fidesznek szeretnénk az ellenfelei lenni és azt gondolom, hogy minden magyarországi ellenzéki párt akkor cselekszik jól, helyesen és a politikai stratégia szempontjából is akkor lát jól a pályán, hogyha elsősorban a Fidesszel versenyez a Fidesz riválisának tekinti magát, vagy ahogy mi szoktunk fogalmazni a rendszer ellenzékének. Hiszen nem arról van szó, hogy egyes szakpolitikai témákban vannak súrlódások közöttünk és a Fidesz között. Nem arról van szó, hogy azt gondoljuk, hogy egyes szakpolitikák nem működnek jól és bizonyos hangsúlyokat kellene máshová helyezni a kormányzásban, hanem azt látjuk, hogy az elmúlt 13 évben szisztematikusan kiépülő megszilárduló rezsim nem ismerünk kompromisszumot és ebben kérlelhetetlennek vagyunk és ennek örömteli hogy van is egy olyan hatása, hogy egyre több tanár pedagógus vagy diák a saját politikai otthonát közösséget azt a Momentumban találja meg" - mondta a momentumos vezető, Kele János.

Ungár Péter az LMP országgyűlési képviselője és társelnöke szerint viszont egyetlen társadalmi kérdést a pedagógusokét sem szabad felhasználni politikai haszonszerzésre és nem érdemes leszűkíteni Orbán Viktor személyére.

"Az a társadalmi igazság ugyanis, hogy a pedagógusoknak rossz a bére és azoknak a pedagógusoknak is rossz a bére, akik fideszesek. Tehát ha azt mondjuk, hogy a pedagógusok bérharca az igazából az Orbán rendszerről szól és arról szól, hogy legyen kormányváltás, ami nem lesz 26-ig akkor hazudunk. Emlékezünk vissza a rabszolga tüntetésekre. Volt egy állításunk, amely nemcsak az ellenzéki szavazóknál volt igaz, hogy az ún. rabszolgatörvény rossz volt, hogy ez túlmunkát jelent, kizsákmányolást jelent, ami az amúgy is rosszul fizetett magyar munkavállalóknak rossz. Mi lett annak a tüntetésnek a vége, hol voltunk? Én is ott voltam. A tévészékházban. Mit keres az az ügy a tévészékházban? Mit keres a Karmelitában, egy olyan helyen, ahol a magyar emberek 99,9%-a osztálykiránduláson jár a pedagógusok bérharca, ami nemcsak budapesti gimnáziumokban van. Miért kell mindent az ellenzéknek önmagára vonatkoztatni, mindenből elit történetet csinálni? És hogyha minden társadalmi támogatást el akarunk veszteni, akkor mit csinálnunk? Kiállítjuk, hogy a noÁr (Molnár Áron) énekeljen vagy slammeljen és akkor jön a Fidesz kétharmad" - mondta az LMP-s vezető, Ungár Péter, aki azt üzente a Momentumnak, hogyha úgy vélik, hogy diktatúra van - ami szerinte egyébként nincs -, akkor ne induljanak el a választáson.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×