eur:
389.34
usd:
362.38
bux:
67961.02
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a felújított budapesti Corvin Áruház leleplezésén 2023. június 6-án. Az épületben augusztus végén nyílik meg a Corvin Palace.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Karácsony Gergely levelet írt Orbán Viktornak

A főpolgármester közösségi oldalán azt is részletezte, hogy mi most a dolguk.

„A budapestiek véleménye kötelez engem is, a kormányt is, a miniszterelnököt is – erről küldtem levelet Orbán Viktornak” – számolt be Karácsony Gergely a közösségi oldalán. Mint fogalmaz, világosnak kell lennie minden döntéshozó számára: a Budapest-ellenes politika országrontó politika.

A főpolgármester hozzáteszi, hogy korábbi ígéretének megfelelően kezdeményezte, hogy a miniszterelnök hívja össze a Budapest-kormány egyeztető fórumot, a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsát, valamint tájékoztatta a kormányfőt, hogy:

  • javaslatot terjeszt a Fővárosi Közgyűlés elé, hogy az Alaptörvényben biztosított felterjesztési joggal élve követelje a kormánytól a Budapestet sújtó sarcpolitika felülvizsgálatát;
  • Budapest önkéntesen nem fizet több szolidaritási hozzájárulást a kormánynak a tárgyban indított közigazgatási per jogerős lezárultáig;
  • fizetési felszólítást küld az építési és közlekedési miniszternek a Széchenyi lánchíd felújításához megállapodott kormányzati hozzájárulás 6 milliárd forintjának haladéktalan megfizetésére;
  • valamint, hogy véglegesítik a Lánchíd jelenlegi forgalmi rendjét, folytatják a Clark Ádám tér, illetve a Széchenyi István tér zöldítését célzó tervezést.

„A budapestiek világos akaratának, az első Budapesti Lakógyűlés eredményének érvényt szerzünk, ez most a dolgunk” – zárul a Facebook-bejegyzés.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×