eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Z. Kárpát Dániel, a Jobbik vezérszónoka felszólal az elérhetőbb fogyasztóvédelem érdekében szükséges törvények módosításáról szóló törvényjaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. április 12-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Hiába kopogtatott a Jobbik a kormány ajtaján

A bérszínvonalról is vitáztak a képviselők napirend előtt az Országgyűlés rendkívüli ülésén pénteken.

Alacsonyak a bérek, sérelmezte Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője napirend előtt a parlament rendkívüli ülésén. Szerinte több mint 16 évnyi átlagbért kellene félretenni egy magyarnak ahhoz, hogy egy átlagos méretű budapesti lakást meg tudjon vásárolni. „Úgy, hogy közben nem táplálkozik, nem ruházkodik és semmi egyébre nem költ” – fogalmazott.

Hozzátette: amikor a Jobbik „kopogtatott az ajtón”, hogy bérfejlesztési alapot kellene létrehozni a magyar kkv-k számára, a kormány nem mutatott nyitottságot, pedig egyértelmű, hogy a hazai bérkérdéssel valamit kezdeni kell.

Fónagy János, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára válaszában először a foglalkoztatottak számának örvendetes emelkedéséről beszélt, majd rátért a bérekre: a bruttó átlagkeresetek emelkedése 2010 és 2022 viszonyában 154,7 százalék, a nettó átlagkereseteké 158,7 százalék, a családi kedvezményekkel pedig 168 százalék. A gazdaságfejlesztési miniszter helyettese szerint a kormány tudatosan törekszik a gyermeket nevelők reálkeresetének növelésére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×